Графа и Иван Лечев избират своите трима финалисти

За първи път в историята на най-гледаното музикално риалити у нас участниците ще премерят сили в супер битки, за да спечелят своето място на финала. В новия етап на предаването, на 14 и на 21 май, всеки от 32-мата участници ще има възможност да докаже своя талант в рамките на 1 минута. Изпълнителите от всеки отбор ще бъдат разделени на две групи по 4 човека. От всяка група само един ще продължи към концертите на живо. Всеки треньор ще заведе на концертите трима от своите фаворити, като третия ще избере сред шестимата, които отпаднат от супер битките. 

 В 4-ти сезон на „Гласът на България“ правилата са различни. Ще има само три концерта на живо – четвърт финал, полуфинал и финал. На тях всеки треньор ще се състезава последователно с трима, двама и накрая с един изпълнител, като на този етап само зрителите ще имат право да решат кой да си тръгне и кой да продължи в шоуто. Финалното решение кой заслужава наградата от 50 000 лева и титлата „Глас на България“ще вземат отново зрителите на 11 юни. 

В първите супер битки, тази неделя от 20.00 часа, своите отбори в концертите на живо ще изведат Графа и Иван Лечев. Техните участници ще имат по една минута да впечатлят треньора си, като в репертоара им ще има музика за всеки вкус - от госпел, през R’n’B, поп, рок, джаз и български хитове. 

10 участници напускат „Гласът на България“ тази неделя, а други 6 ще се състезават за вота на публиката в живите концерти. Кой в коя група ще попадне? Гледайте първите супер битки, тази неделя, от 20.00 часа, само по bTV.