"Гласът на България" се завръща на 11 февруари!

Дългоочакваният втори сезон на музикалното шоу "Гласът на България" стартира в ефира на bTV на 11 февруари. Тази година състезанието, в което единствено гласът има значение, ще бъде още по-завладяващо, а надпреварата за мечтаната титла ще се превърне в личната битка на 4 доказани имена на музикалната сцена: Данчо Караджов, Преслава, Вики Терзийска и Миро. Кой от треньорите ще открие "Гласът” и ще го превърне в "Гласът на България”? Задачата им няма да бъде никак лесна, защото, според уникалното за този формат правило, те ще трябва да изберат талантите в своя отбор без да ги виждат, само и единствено по качествата на техния глас.

"Гласът на България” се реализира по един от най-успешните формати на Talpa Media, основана от световноизвестния продуцент Джон де Мол. Шоуто за вокални таланти е реализирано в над 40 държави, като навсякъде постига огромен успех. През 2011 г. “Гласът на България” доказа, че е най-позитивният и обичан от зрителите ТВ музикален формат и водени от това, участниците във втория сезон са забележително талантливи. Явилите се за прослушване кандидати са от 165 населени места от цяла България, на възраст между 16 и 66 години, хора, реализиращи се не само в сферата на музиката. Между допуснатите до участие в шоуто има сладкар, строителен инженер, фризьор, пенсионер и много студенти и ученици.

Водещ на "Гласът на България" отново е атрактивният DJ Мартен Роберто. Негова е задачата да преведе състезанието през основните за формата етапи: "кастинги на тъмно”, "двубои” и "концерти на живо”. Вторият сезон поднася на зрителите много интригуващи изненади, които ще направят битката за "Гласът на България” още по-оспорвана, а съревнованието между треньорите напълно непредвидимо. Като изненада се пази и името на ко-водещия, който ще проследява реакциите и емоциите на участниците по време на концертите на живо.

Най-добрите гласове ще се състезават не само за титлата "Гласът на България", но и за специална награда, предоставена от bTV.

Eпизодите на музикалното шоу ще се излъчват на voyo.bg паралелно с телевизионния ефир и ще бъдат достъпни по всяко време след излъчването им.

Продуцент на предаването е bTV, изпълнителен продуцент е bTV Studios, а творчески продуцент - "Седем осми”.