„Гласът на България“ стартира с грандиозно шоу пред 1 200 000 зрители в неделя вечер по bTV

С грандиозно шоу и уникални музикални изпълнения в неделя вечер започна петият сезон на „Гласът на България“ по bTV. Още първото изпълнение на сцената предизвика спорове между треньорите в състав Графа, Поли Генова, Камелия и Иван Лечев, които направиха невъзможното, за да привлекат Никола Чочев в отбора си. Той откри сезона с въздействащо изпълнение на песента на Васил Найденов „Седем пъти“.  

 

По данни на ГАРБ над 1 200 000 зрители са проследили българското издание на най-обичания световен музикален формат, което му отрежда място на категоричен лидер в българския ефир в този времеви интервал. Оспорваната надпревара между треньори и участници и още по-качествената музика този сезон са причина  повече млади зрители да изберат „Гласът на България“ 5 спрямо предишните издания на формата. Шоуто е абсолютен фаворит сред 49% от всички на възраст между 18 и 34 г. и близо 45% от зрителите между 18 и 49 години.  Пикът на зрителския интерес в неделя вечер е бил малко преди 21 ч., когато над 1 350 000 са наблюдавали старта на новия сезон.

 

Още с първия си епизод, петият сезон на „Гласът на България“ по bTV даде заявка, че ще се превърне във феномен, след като на сцената се изявиха уникални музикални таланти.

23-годишната Оливия Николова, за която това е втори опит в най-успешното музикално риалити, изненада и впечатли треньорите с авторска интерпретация на парчето на Дара „Недей“. След импровизирания „договор“, който Графа й предложи още на кастингите на тъмно, младата изпълнителка реши, че иска да се състезава именно в неговия отбор.

Със силен емоционален заряд в изпълнение на парчето Skin на Rag'n'Bone Man, талантливият Рафаел Пашамов си осигури място напред в надпреварата в отбора на Иван Лечев. Пред зрителите той разкри, че не е виждал майка си, която живее в Москва от 5 години. Певецът не успя и да сдържи сълзите си, след като екипът на „Гласът на България“ му предостави видео послание от майка му, която му засвидетелства подкрепата и обичта си.

За първи път на сцената на музикално шоу номер 1 се появи и трио. За няколко секунди момичетата от „Тринити“ успяха да накарат треньорите да натиснат червените бутони пред себе си. Тe избраха да се доверят на Иван Лечев, който уверено им съобщи, че ги вижда на финала на шоуто.

Грандиозен завършек на първи епизод на „Гласът на България“ постави рускинята Анастасия Белявская с оригинално изпълнение на легендарния хит на Queen – „I want to Break Free“. „Ти си чудовищно добра“, емоционално заяви Камелия, а Поли Генова беше категорична - Анастасия може да бъде тазгодишният победител в „Гласът на България“.

Петият сезон на „Гласът на България“ ще се излъчва всяка неделя от 20.00 ч. по bTV.