„Гласът на България“ разтърсва ефира на bTV на 23 февруари

Най-успешното музикално риалити у нас „Гласът на България“ стартира в ефира на bTV с нов сезон на 23 февруари. Всяка неделя вечер от 20.00 часа Графа, Камелия, Михаела Филева и Иван Лечев отново ще се впуснат в ожесточено търсене на най-добрия глас на България.

Летвата за голямата награда от 50 000лв. и титлата „Глас на България“ се вдига много високо с всяко следващо издание на шоуто. Изминалите три сезона поставиха началото на сериозна тенденция все повече кандидати да си акомпанират сами на музикален инструмент, да залагат в представянето си на балканската музика, а около 1/3 от изпълненията да са на български език. Освен сериозните си гласови възможности, в седми сезон участниците ще представят оригинални версии на най-актуалните световни хитове за последната година, както и собствени авторски песни. Сезон 2020 на музикалното шоу ще представи на зрителите „новата вълна“ в музиката, поднесена от млади и талантливи изпълнителни, чиято средна възраст е 20 години.

Хора с различен личен и професионален профил ще се обединят около любовта към музиката, за да поднесат на зрителите на bTV страхотно шоу и разнообразие от жанрове в новия сезон на „Гласът на България“. Сред мотивите за участие на голяма част от кандидатите са емоциите в шоуто, както и последвалото развитие на редица участници, изявилите са на сцената на шоуто. Сред изпълнителите в сезон 2020 има дама, вдъхновена от финалиста Кирил Хаджиев –Тино, която се завръща в България, за да участва в шоуто, беквокал на едни от най-известните български изпълнители, който мечтае светлините на прожекторите да са за него, българин, отказал да се качи на сцената на “The Voice UK”, за да бъде част от „Гласът на България“, няколко носители на международно признание в музиката и много други.

Стотици кандидати от най-различни възрастови групи се записаха за предварителните прослушвания в София, Пловдив, Плевен, Варна и през общността на „Гласът на България“ във Viber. Най-добрите от тях ще се явят на кастингите на тъмно, за да се борят за едно от 48-те места и да попаднат в желания от тях отбор. Тази година в шоуто ще има много силно чуждестранно присъствие, най-вече от съседна Македония. Сред мъжете има представители на Еквадор, САЩ и Доминикана, Украйна, Бразилия, Франция, а сред жените - Италия, Англия, Русия, Украйна, Гърция и Норвегия. Грандиозният старт на „Гласът на България“ е на 23 февруари от 20.00 часа по bTV.