Финалистите в „Гласът на България“ със специална авторска коледна песен

Финалистите в „Гласът на България“ записаха и представиха премиерно в неделя след епизода, чисто новата си обща, акапелна, коледна песен и празнично видео към нея. Песента е специален поздрав за зрителите, слушателите и онлайн потребителите на bTV, а озарените и усмихнати лица на 12-е финалисти ще носят страхотно настроение в домовете им, в дните преди Коледа. Традицията, финалистите във всеки сезон на шоуто да записват обща, специална песен - отново е спазена, като за първи път тази година, тя е авторска и коледна. Музиката и аранжиментът, който е почти изцяло вокален, са дело на Борислав Бояджиев – Борче - музикален продуцент на „Гласът на България“, а текстът е на Христо Раянов, който е част от екипа на сценаристите в bTV. 

Много се зарадвах, когато bTV ме потърси с покана да напиша специална коледна песен за финалистите този сезон“, споделя развълнувано Борислав Бояджиев – Борче. „Те са изключително талантливи и по всякакъв начин заслужават да имат и да пеят своя авторска музика. Искрено се надявам и им пожелавам тази песен да е само началото за тях и да имат още много авторски песни на български език. Нека да създадат много стойностна музика и хитове, които да останат във времето и в съзнанието на хората“, пожела им още той.

Коледната песен на финалистите в сезон‘8 на „Гласът на България“ можете да чуете и гледате тук.

Тази неделя, 5 декември, предстоят и първите крос битки в историята на „Гласът на България“, а в тях един срещу друг на живо ще се изправят участниците от четирите отбора – на Любо Киров, Галена, DARA и Мастър Иван Лечев. Това ще бъде първият лайв концерт за този сезон, преди големия финал, а конкуренцията на сцената ще е наистина голяма. В този епизод, за първи път, зрителите ще могат да подкрепят своите любимци, като гласуват за тях, а номерата, на които ще се гласува, ще бъдат обявени в началото на шоуто на glasat.btv.bg и в ефира на bTV по време на епизода.