Eмоции и изненади на предварителните прослушвания за "Гласът на България"

През изминалия уикенд - 28 и 29 юни, Велико Търново и Варна бяха домакини на първите предварителни прослушвания за третия сезон на "Гласът на България". Екипът на предаването посети двата града, за да се срещне с желаещите да участват в най-обичаното и гледано музикално шоу в ефира за 2011-а и 2013-а.

Във Велико Търново палитрата от кандидати бе доста разнообразна. Най-силно се представи горнооряховската вокална школа, на която е възпитаник и победителят в първия сезон на шоуто - Стелияна Христова. В "старата столица" на прослушване се яви и един от най-колоритните участници, който е и най-възрастен до този момент, - 87-годишен господин, който изненада екипа със своите умения.

Във Варна пък, за да подкрепи кандидатите, дойде победителят от предишния сезон Ивайло Донков, който посъветва всички кандидати "да изпитат докрай емоциите, които предлага участието в "Гласът на България", защото да застанеш на сцена с "Ку-Ку бенд" е наистина невероятно."

Появяването на Ивайло, който на 10 юли заминава за Бъркли, бе прието много емоционално от всички присъстващи и най-вече от екипа, начело със Слави Трифонов и Евгени Димитров–Маестрото.  

Във Варна имаше още един дълбоко емоционален момент – срещата с едно 12-годишно българско момиче, живеещо от много години в Сан Диего, което е пропътувало разстоянието до родината си, за да се срещне с екипа на "Гласът на България". И въпреки че долната възрастова граница за участие във формата е 16 години, Слави Трифонов и Евгени Димитров–Маестрото отвориха вратите на залата за нея, изслушаха двете песни, които тя бе подготвила за срещата си с тях и й дадоха някои ценни съвети.

"Проектът "Гласът на България" е само въпрос на качества и ние всички с моите колеги работим, за да ги покажем в най-добра светлина... Аз го приемам за кауза. Искаме за пореден път да покажем, че имаме талантливи българи и имаме основание за самочувствие", сподели Слави Трифонов пред камерата на bTV Новините.

Предварителните прослушвания за третия сезон на "Гласът на България" продължават и този уикенд в Бургас (5 юли – Бургаски свободен университет) и Пловдив (6 юли – Парк хотел Санкт Петербург).