Две финални кражби в "Гласът на България" по bTV

Емоционалният трети епизод на вокалните двубои в „Гласът на България“ по bTV в неделя вечер завърши с двама спасени от отпадане участници и четирима, които напуснаха шоуто завинаги. Неизбежната раздяла с талантливи изпълнители предизвика тежки размисли и сълзи в очите на треньорите, за които това е един от най-трудните моменти в предаването.

Сериозна травма по време на игра на баскетбол беляза репетициите за двубоите на един от най-колоритните участници в шоуто - Калоян Николов. Атрактивният талант от Бургас, когото зрителите оприличиха на актьора Джейсън Момоа, изненада Михаела Филева с изкълчен глезен, но въпреки болката от контузията си успя да победи в битката с Роберто Николов. Двамата направиха взривяващо рок изпълнение на песента Hall of Fame, след напрегнати напрежение репетиции и с помощта на гост-треньора си Орлин Павлов.

Заряд, енергия, кеф! Това очаквах от вас и вие просто го показахте. В дуели като тези осъзнавам колко е трудно да си треньор и да избереш между двама толкова качествени и стойностни музиканти“, коментира представянето им Михаела Филева.

Изпълнен с емоции премина трети епизод от вокалните двубои в шоуто за най-младия член на журито. Михаела се възползва от единствената си възможност за кражба на участник от друг отбор и натисна червения бутон в полза на Диди Бунтова от отбора на Графа. Колоритната звезда от пловдивските пиано барове я спечели с вокална мощ и самочувствие, след като Графа реши да продължи към нокаутите с опонента й Ивана Муцкова. Радостта от трансфера в отбора й бе помрачена след изпълнението на Вениамин Димитров и Славея Иванова, които в перфектен синхрон изпяха песента „Не сега“ на дует „Каризма“. Представянето им вдигна на крака публиката и постави Михаела пред дилемата с кого от двамата да се раздели. Със сълзи в очите тя избра напред да продължи Вениамин, който също не сдържа емоциите си и се разплака.  „Аз ви казах, че в тази фаза пада голямо реване!“, коментира ветеранът в журито Иван Лечев.

Самият той също се изкуши да открадне участник, като достойна за трансфер се оказа 18-годишната актриса Василена Караманлиева. Тя изгуби двубоя с Яна Огнянова, след като треньорът им Камелия реши да изпита вокалните и артистичните им заложби с парче на  Pink. Скромният музикален опит на Василена не отказа двукратния носител на короната в шоуто да я пожелае във вокалната си армия, където тя продължава към следващия етап на шоуто – Нокаути.

Битката между четвъртфиналиста в детския „Глас на Германия“ Теодор Буркхардт и 21-годишната Симона Симеонова, за която това е втори опит на сцената на българското издание на шоуто, завърши с победа за Симона и признанието на треньора й Иван Лечев, че тази година тя напълно е заслужила мястото си в най-гледаното музикално риалити. 

Графа се сбогува със младата шампионка по карате Ния Крушева, и избра да продължи с Владилена, която показа самочувствие и хъс на сцената.

Последните 12 участници ще се изправят един срещу друг в битки за мястото си в шоуто във финалния епизод от вокалните двубои в Сезон 2019 следващата неделя. Подготовката им за дуетни изпълнения може да проследите в екслузивната дигитална рубрика „Гласът зад кадър“ тази седмица, където водещата Елина Марковска ще покаже и как треньори в шоуго спазват великденските традиции. В кого от тях ще се окаже яйцето бияч? Следете в онлайн рубриката в сайта на предаването.