Два часа в неделя вечер с "Гласът на България" по bTV

Откриването на уникални гласове ще продължи тази неделя вечер - 28 септември, в ефира на bTV, когато най-гледаното музикално шоу в родния ефир ще подари на своите зрители цели два часа забавление. От 28 септември епизодите на "Гласът на България", които ще се излъчват през уикенда, ще бъдат вече с продължителност два часа. Епизодите, които ще се излъчват в петъчните вечери, остават, както досега, с дължина от 60 минути.  

В първия двучасов епизод на "Гласът на България" Наско, Миро, Десислава и Орлин ще продължат откриването на уникални гласове. Сред първите участници в шоуто тази неделя е 29-годишен кинорежисьор, любител на пермакултурата, който е прекарал в САЩ голяма част от живота си. Музикалните умения на младежа бяха придружени от още по-уникални умения в свиренето на укулеле и изостриха борбата между треньорите да го привлекат в своите отбори.

И вторият кандидат в епизода впечатли менторите. 16-годишно момиче накара Миро да се завърти, още щом чу гласа й и след това да я определи като "предстояща изненда", а коментарът на Десислава относно избора на Миро доведе до репликата – "Чух ли съскане?"

Прецедент в историята на шоуто направи 20-годишна млада дама от Шумен. С изпълнението си на "Зайди, Зайди" тя накара не друг, а рок звездата Наско пръв да натисне бутона, а Десислава да се качи на сцената и да изпее парчето. Подобен ефект върху Наско оказа и още една млада дама с изпълнението си на хита "Derniere danse".

Друга млада дама не успя да впечатли треньорите, но успя да шокира всички с признанието си, че е известна с това, че е направила селфи на интимните си части в дискотека.

Сред кандидатите имаше и такива, чиито изпълнения предизвикаха познанията на Наско в попфолка, лингвистичните способности на Десислава в ромския език, изстрелване на определения като "тъпо парче" и дори успяха да провокират гърчове у Миро и спор между него и Мартен дали попфолкът е соул музика или не. Изборът на парче на една млада дама пък впечатли и дълбоко развълнува Мартен, а изпълнението на друг участник донесе на Мартен загубата в бас и сумата от 2 лева.