Deep Zone Project, Галена, Криско, Йордан Караджов, Ева квартет, Маргарита Хранова, Анелия и Борис Солтарийски пеят на полуфинала в "Гласът на България"

Тази неделя - 14 декември, bTV ще излъчи полуфиналната надпревара в третия сезон на най-гледаното музикално шоу "Гласът на България". Участниците в него вече са само 8, по двама от всеки отбор.

Вчера вечерта надпреварата за титлата "Гласът на България" напуснаха Мария Маринова от отбора на Наско, Асен Михайлов от отбора на Десислава, Тюркян Исмаил от отбора на Орлин Горанов и Християна Дънкова от отбора на Миро. Преди да напусне шоуто пред цяла България Християна получи уверението на своя ментор Миро, подкрепено от неговия съветник в петък вечер – продуцента Светлин Къслев, че двамата ще продуцират нейна песен.

И докато надпреварата за едни приключи, на други им предстои предизвикателството да се изправят отново на сцената, но този път не сами, а в дует. Кристина Иванова, Ивета Костова, Зоя Мутишева, Невена Цонева, Анна Пешева, Петър Рангелов, Стефанѝ Илиева и Ати Молова ще трябва да се доказват отново пред зрителите на bTV. Този път всеки от тях ще има партньор на сцената. Заедно с кандидатите за титлата на сцената на „Гласът на България” ще се качат Deep Zone Project, Галена, Криско, Йордан Караджов, Ева квартет, Маргарита Хранова, Анелия и Борис Солтарийски.

В неделния лайф зрителите ще видят и още изпълнения на някои от участниците, но този път с техните треньори. Десислава, заедно с Кристина Иванова и Ивета Костова ще изпълнят "Simply The Best", а Миро, Зоя Мутишева и Невена Цонева микс от "Губя контрол" и "Рискувам да те имам".

Неделният концерт ще протече с малко по-различен регламент от досегашните. Само тази вечер гласовете на публиката и на треньора ще имат еднаква тежест. След края на всички изпълнения ще бъдат събрани процентите одобрения, дадени от треньора и от публиката. Състезателят, събрал по-голям процент от общия сбор одобрение на треньор и публика, ще бъде победител в своя отбор и ще отиде на финал.

На 5 декември bTV Новините излъчиха репортаж на Теодора Трифонова за тежкото състояние, в което е изпаднал известният от близкото минало изпълнител Борис Гуджунов.

На 7 декември в "Гласът на България" от името на bTV и "Седем осми" музикалният продуцент на шоуто Евгени Димитров – Маестрото заяви, че двете страни ще направят всичко, което е необходимо, за нуждите на големия български изпълнител. Като допълнение на всички други стъпки, които бяха предприети, сумата от sms гласуването в полуфиналния концерт в "Гласът на България" тази неделя - 14 декември, заедно със средствата, събрани от служителите на bTV и "Седем осми", ще бъдат дарени на Борис Гуджунов.