Деа, Mia D, Ивайло Филипов и Елена Фрейман отпаднаха в първия концерт на живо в „Гласът на България“

Първият концерт на живо в най-гледаното музикално риалити „Гласът на България“ даде шанс на зрителите да изберат своите фаворити, които да стигнат до полуполуфинала в шоуто. Чрез sms гласуване феновете подкрепиха любимите си изпълнители, а тези с най-нисък зрителски вот напуснаха формата завинаги. Първи на сцената се изявиха участниците от отбора на Графа.

Концерта откри Кристиан Грънчаров с изпълнение на хитовото парче на Ed Sheeran “Shape Of You”. След него се изяви най-младата участничка във формата – Яна Сабанова, последвана от Ивайло Филипов с песен на дует „Каризма“. Именно той бе и първият отпаднал участник, след като стана ясно, че за него са гласували най-малко зрители. От отбора на Камелия с огромна преднина пред останалите двама участници в шоуто продължи Кристина Кабадиева. С малка преднина мястото си запази и Паулина Горанов, а Камелия се сбогува с руската надежда Елена Фрейман. Един от най-силните отбора в 4-ти сезон на „Гласът на България“ - този на Поли Генова, се раздели със сълзи на очи с Деа Майсторска. Талантливото момиче не успя да пребори конкуренцията на филипинката Сара Сюзет, която спечели най-много зрителска подкрепа, както и със Симона Загорова, която очарова ментори и публика с едно от най-сложните изпълнения – това на песента „Наше лято“ на Лили Иванова. На сбогуване Деа благодари на менторите и на зрителите, гласували за нея и коментира, че е щастлива за победата на Симона и Сара.

Сълзи от щастие имаше и в очите на Глория, която подкрепяше дъщеря си в залата и се молеше тя да продължи напред. Изненада за публика и ментори се оказа решението на зрителите от шоуто да си тръгне R’n’B дивата Миа Д, която въпреки блестящото си изпълнение получи по-малко подкрепа от Радко и дуета Димитър и Христо. Отборът на Иван Лечев бе последен на сцената, а първият концерт на живо приключи с незабравимо изпълнение на Димитър и Христо, чиято интерпретация на народната песен „Девойко, мари, хубава“ ще се запомни, като едно от най-оригиналните в 4-ти сезон на шоуто.

Събитията по време на първия концерт на живо в „Гласът на България” в неделя вечер бяха проследени от 47,2% от цялата телевизионна аудитория в часовия пояс 20:00 – 22:40 ч, което е 4,2 пъти повече в сравнение с Нова в същия период (едва 11,3% аудиторен дял, източник: ГАРБ).

След вота на зрителите в неделя вечер, на полуфинал във втория концерт на живо на 4 юни на сцената, заедно със своите ментори за общо изпълнение ще се качат Кристиян Грънчаров и Яна Сабанова с Графа, Паулина Горанов и Кристина Кабадиева с Камелия, Сара Сюзет и Симона Загорова с Поли Генова, Радко и дуета Димитър и Христо с Иван Лечев.  Всеки желаещ да ги подкрепи може да го направи по време на полуфинала на 4 юни със sms на номер 16 700 и името изписано на латиница.