Дъщерята на Глория разплака Иван Лечев в „Гласът на България“ пред 1 517 000 зрители

С голяма изненада стартира вторият епизод на „Гласът на България“. Красивата и талантлива дъщеря на фолк легендата Глория – Симона, изпя впечатляващо легендарното парче „Евкалиптова гора“ и успя да разчувства ветерана сред менторите, Иван Лечев, пред погледите на над 1 500 000 зрители. За първи път по време на кастингите на тъмно, опитният музикант се разплака от вълнение и заяви, че досега не е бил толкова развълнуван. „Всички ще загубят, ако не станеш певица. Господ ти е дал ужасно много талант“, отсече рокаджията. Именно него Симона посочи за ментор, с което изненада всички, които смятаха, че най-логичният избор за нея е Камелия.

Талантливо момче от ромски произход предизвика първия сериозен конфликт сред менторите в „Гласът на България“. Графа нападна Поли Генова пред близо 53% от телевизионната аудитория с обвинението, че не е искрена в коментара си за представянето на 16-годишния Мишо Мишев. „Това е голяма обида за мен! Не става дума за нас двамата, а за това младо момче“, ядосана коментира Поли, която дори се разплака, след като участникът избра Графа за свой треньор. Като истински джентълмен Графа бързо потуши конфликта и се извини за грубостта си. Ябълката на раздора между двамата ментори всъщност е уникален млад талант от Сливен, който учи поп и джаз пеене в Стара Загора и трогна публиката с личната си история. Още в първите секунди от изпълнението му на хитово парче на Джон Леджънд “All Of Me“ в превъзбудата си Графа натисна червения бутон с крак, а Камелия дори му каза: „Обичам те!“ и допълни, че е чакала този глас много време.

Ексцентричната Лени от София е още един от супер талантите с потенциал да стигнат до финала на шоуто. 17-годишната софиянка с цикламена коса бе определена като „музикално цунами“ от треньорите, а щом я видя, Поли Генова веднага призна, че я познава, но изобщо не е подозирала, че пее. Въпреки това Милена Цанова изненадващо предпочете отбора на Камелия, а не този на Поли.

Появата на още един млад талант - 14-годишната Яна Сабанова, нажежи отношенията сред менторите на „Гласът на България“ и предизвика конспиративната теория, че Иван Лечев и Графа са се съюзили срещу нежната половина от треньорите. С необичайно отработеното звучене на гласа си, тийнейджърката, която пее едва от няколко години, успя да развълнува един от най-критичните ментори, който й обеща музикална кариера. „Имаш разпознаваем глас, ако хората те чуят по радиото веднага ще те запомнят – ако дойдеш в моя отбор можем да сътворим чудеса“, коментира Графа, който успя да я спечели в отбора си, не без подкрепата на Иван Лечев, който открито агитираше Яна да избере Графа. Ученичката от италианския лицей, която плени публиката с красотата и таланта си, продължава напред в „Гласът на България“, където конкуренцията се очертава да е безмилостна.

След сензацията, с която завърши първи епизод на „Гласът на България” миналата седмица /изпълнението на Никола Константинов/, втори епизод на шоуто на 5 март приключи с изненадващото събиране на трагично разделено семейство. Бесарабската българка Мария Димитрова разчувства зрителите с личната си история и спечели одобрението и на треньорите със собствена интерпретация на песента „Камино“ на Лили Иванова. Трогната от реакцията на менторите, Мария не успя да овладее емоциите си и се разплака на сцената, а Камелия призна, че самата тя е била много емоционална в началото на кариерата си и това й е донесло много провали. „Мисля, че мога да ти помогна да овладееш тази емоционалност, защото талант имаш“. С тези думи Камелия спечели Мария в своя отбор. След изявата й на сцената още една голяма мечта на Мария се сбъдна - зад кулисите, екипът на шоуто бе организирал среща с майка й и баща й, които са дошли в София да подкрепят дъщеря си.

Интересът на аудиторията към събитията на сцената на „Гласът на България” устойчиво се повишава. Шоуто продължава да увеличава както своята аудитория, така и разликата в гледаемостта спрямо програмата на Нова в съответния часови пояс. Вторият епизод на “Гласът на България” е гледан от близо 1 517 000 зрители. Пикът на зрителския интерес е бил в 21:12 ч., когато предаването е било гледано от близо 1 681 000 души. При активна аудитория 18-49 предаването постига дял 49,9%, което е с 3,4 пъти повече от Нова ТВ в часовия интервал 20:00-21:34.

Снимка: glasatnabulgaria.btv.bg

Снимка: glasatnabulgaria.btv.bg