DARA: Победителят в десети сезон на „Гласът на България“ ще бъде от #ОтборDARA

За трета поредна година слънчевата DARA сяда на треньорския стол в „Гласът на България“ – всяка неделя от 20 ч. по bTV. След като миналата година чаровата Жаклин Таракчи от нейния отбор грабна титлата „Глас на България“, DARA се завръща в десетия сезон на предаването още по-нахъсана да повтори победата. Вижте какво сподели тя в интервю специално за Life.dir.bg.

DARA, с по-уверена крачка ли пристъпи към новия сезон на "Гласът на България ", след като миналата година Жаклин Таракчи, която беше изпълнител от твоя отбор, грабна победата?

Да, определено мога да кажа, че влизам в новия сезон на "Гласът на България" още по-уверена, мотивирана и ентусиазирана. Победата на Жаки беше изключително емоционален момент, който потвърди, че с правилната подготовка и страст към музиката, всичко е възможно. Сигурна съм, че сезон 10 ще ни донесе още също толкова красиви преживявания и ще ни срещне с много изключителни таланти.

Когато получи поканата да се включиш в шоуто смяташе ли, че това, че си най-младият треньор, може да е в твой минус или точно обратното?

С времето се уверих, че възрастта не е фактор, който да определя способността ни да бъдем успешни и да помагаме на другите. Всеки има своя уникален опит и перспектива, които може да сподели със света. Да бъда треньор в "Гласът на България" и да имам възможността да работя с невероятни таланти, които тепърва тръгват по пътя на музиката - това може само да ме радва.

Какви качества търсиш в участниците тази година, за да може някой от тях да те накара да натиснеш бутона и да го пожелаеш в отбора си?

Тази година, както и във всеки друг сезон досега, търся участници със страст, впечатляващи вокални и артистични възможности и не на последно място - изпълнители, които са готови да работят здраво, за да станат по-добри. Впечатляват ме гласове, които звучат различно и модерно и които ме пренасят в паралелния свят на музиката.

В новия сезон се изправяш срещу двама нови ментори - Миро и Мария Илиева, а да не забравяме и най-опитния Мастър Лечев. По какво се различава "битката" ти с тях спрямо конкуренцията с миналогодишните треньори?

"Битката" е приятелска - ние се разбираме чудесно и това, че си правим номера с натискането на някой друг "супер блок бутон", не прави отношенията ни по-сериозни наистина, а само много по-забавни. И в предишните сезони беше супер весело и пазя страхотни спомени и имаме приятелство и с Любо, и Галена. Сегашният екип също е супер як и не веднъж съм казвала, че ако съм участник на сцената, много трудно ще мога да избера в кой отбор да съм сред тримата - на Мария, Миро или на Мастър Лечев.

Какво ти дава шоуто като емоция и като опит? Мислила ли си някой ден да пренесеш опита си като ментор извън пределите на "Гласът на България", например като продуцент?

Сезон 10 е третият ми пореден като треньор в "Гласът на България" и със сигурност мога да кажа, че освен незабравими моменти и неповторими емоции, предаването ми е дало и безценни уроци, които са ме изградили. Да се докосвам до нови, свежи и още съвсем сурови таланти ми носи голямо вдъхновение. А относно професионалното ми развитие, никога не си поставям граници и често се впускам в проекти, които са предизвикателство и ме извеждат от "зоната на комфорт".

И последно, от кой отбор ще бъде победителят в десетия сезон на "Гласът на България"?

Е, как от кой?!? От моя, разбира се, Хаха. #ОтборDARA

Цялото интервю с DARA прочетете тук.