Четирима певци напускат „Гласът на България“ след първите музикални двубои тази неделя по bTV

Общо 12 участници ще се качат на сцената за първите музикални двубои от 4-ти сезон на най-гледаното музикално риалити. 6-те двубоя ще изправят един срещу друг претенденти с голяма възрастова разлика, и такива, които ще трябва да се състезават с човек от противоположния пол. 48-те най-добри кандидати, които намериха място в отборите на четиримата треньори, сега ще трябва да надскочат себе си, за да продължат напред. Тази неделя, 16 април, арената на най-вдъхновяващите музикални битки завинаги ще напуснат четирима души. За първи път у нас регламентът на шоуто се променя и на първия етап ще се проведат 6 музикални битки, след които половината от участниците ще трябва да напуснат състезанието. Всеки треньор избира по двама души от отбора си, които влизат във вокален двубои като дует, изпълняващ предварително репетирана песен. След като треньорът избере кой от двамата ще продължи с него към финала, останалите трима ще имат възможността да откраднат другия претендент. Всеки треньор ще може да даде втори шанс на най-много двама участници от другите отбори. На следващия етап ще бъдат организирани първите за България супер битки, след които ще останат само по трима души от всеки отбор и те ще продължат да се борят, този път за вота на публиката.

В подготовката на вокалните двубои треньорите ще включат и музикалния директор на шоуто – Борислав Бояджиев – Борче, както и вокалните педагози Тея и Криста. Те ще работят с треньорите и участниците по избора и аранжимента на песните, както и по специфичните вокални предизвикателства пред всеки участник.

Музикалните двубои ще открият две от най-емоционалните певици от отбора на Камелия, които ще премерят сили на сцената с една от емблематичните песни на Вая Кон Диос. Поли ще избере да сложи в дует момиче и момче от своя отбор, като изборът й на песен на Джъстин Тимбърлейк ще бъде аплодиран от останалите треньори, а Лечев ще нарече дуета – „готов продукт на европейско ниво“.

Българска песен ще сблъска на сцената гласовете на две млади момчета от отбора на Графа. Един от тях ще напусне шоуто завинаги, но ще си тръгне с изключителен подарък. Графа ще му обещае да напише песен специално за него, като съвместния им проект ще бъде осъществен веднага след края на този сезон на „Гласът на България“. С неочакван обрат ще завършат първите вокалните двубои в шоуто. Двама от най-силните претенденти от отбора на Иван Лечев – Симона Загорова и Радко Петков ще направят фурор на сцената, с едно изпълнение, което по думите на Графа „беше извън пределите на тази държава“, а последвалият избор ще бъдат силно емоционална кулминация на 8-ми епизод на „Гласът на България“.