Бляскаво шоу и много гост звезди на финала в „Гласът на България“ в неделя

Грандиозният финал на най-гледаното музикално риалити ще събере на една сцена някои от най-обичаните български изпълнители с новите таланти, които изгряха в 4-ти сезон на „Гласът на България“. В началото на последния концерт на живо в неделя, 11 юни, финалистите ще открият шоуто с общо изпълнение заедно с 28-те участници, които преминаха кастингите на тъмно, но не стигнаха до финал. Сред тях са любимците на българската публика Никола Константинов, Ива Тодорова, Асен Владимиров, Мария Велкова, Милена Цанова, Иван Иванов и други.

Веднага след общото им изпълнение линиите за гласуване за четиримата финалисти ще бъдат отворени. В първия етап от финала, претендентите за титлата „глас на България“ ще пеят с четири мега звезди на българската сцена – Орлин Павлов, Анелия, Илия Ангелов от Диана Експрес и любимката на публиката – Михаела Филева. След дуетните им изпълнения, линиите за гласуване са затварят. Финалистът с най-нисък зрителски вот отпада, а резултатите на останалите ще се приравнят към 100%.  

Според правилата на формата, всеки зрител може да изпраща до 20 смс-а за своя фаворит, но ако той отпадне, има право да гласува с нови 20 смс-а за друг участник. На втория етап от финалния концерт останалите трима финалисти ще изпълнят нови версии на песните, с които са впечатлили своите треньори по време на кастингите на тъмно. Финалистът, събрал най-ниска зрителска подкрепа след тези изпълнения, си тръгва. Останалите двама участници ще изпълнят последна песен, избрана от техните ментори, с която ще се опитат да спечелят сърцата на зрителите. След този етап финалистът, получил по-висок вот от зрителите, ще бъде обявен за "Гласът на България".

Специални гости на финала на 4-ти сезон на шоуто ще бъдат „Ъпсурт“ и Белослава.