Бесарабска българка взриви сцената на „Гласът на България“ в шестия кастинг на тъмно

Кастингите “на тъмно“ в петия сезон на „Гласът на България“ по bTV са към своя край, като всеки един от четиримата треньори вече има по 10 или 11 от възможни 12 певци в отбора си, с които да продължи към следващия етап на шоуто – вокалните двубои.

Следващата неделя, когато е последнят кастинг „на тъмно“, Графа и Поли трябва да бъдат доста прецизни в избора си, тъй като могат да привлекат при себе си само по още един кандидат. Вчера Графа добави в своя отбор огнената София Арабаджиева и се нуждае само от още един талант, за да влезе уверено във втория етап на музикалното шоу. Едно свободно място остана и в отбора на Поли, след като вчера Мария Костадинова, Ирина Аспарухова и Еница Янкова я избраха за свой треньор.

Изпълнението на 28-годишната Мария Костадинова от Бургас бе една от изненадите за Поли в шести епизод на „Гласът на България“. Младото момиче, което допреди няколко месеца се е изявявало успешно на рок сцената в Южна Корея, определено накара Поли Генова да се изкефи на изпълнението й. Участничката в „Гласът на България“ се яви с емблематичното парче на треньорката - „На инат“, което изпя толкова добре, че авторката й я пожела в отбора си. Поли сподели, че песента е много трудна и самата тя я оставя последна по време на изявите си.

Освен Мария, голям фен на Поли Генова се оказа и италианката Марилу Пенсабене, която е прелетяла разстоянието от Италия до България, за да се яви на кастингите за „Гласът на България“ и лично да се запознае с Поли Генова. Марилу от Палермо сподели пред екипа на предаването, че обожава страната ни, а станала голям фен на Поли, след като гледала участието й в „Евровизия“. Изявата й толкова я впечатлила, че Марилу започнала да проучва всичко за певицата. Така разбрала и че Поли е треньор в „Гласът на България“ и не се поколебала да се яви на кастинга за шоуто. За съжаление, изпълнението й на песента „Mamma mia“ не накара нито Генова, нито някой от останалите й колеги да се обърне.

Иван Лечев привлече в отбора си пеещия актьор Георги Николов, който разказа, че е имал честта не само да се снима във филм на Люк Бесон, но и лично да се запознае с него. Георги зае десетото свободно място в отбора на Лечев. Следващата неделя “мастъра“ ще търси двама изпълнители, с които да премине към следващия етап от шоуто.

Камелия успя да спечели две страхотни певици – Гергана Великова от Бургас и Виктория Войтович от Молдова, която развълнува всички с признанието за голямата си любов към родината ни. Бесарабската българка взриви сцената на „Гласът на България“ с емоционално изпълнение на народната песен „Ах, къде е мойто либе“. Още с първия изпят тон, Камелия натисна бутона „искам те“, а малко след това примерът й последваха и останалите треньори.

„Независимо дали сме бесарабски българи или българи, живеещи в България, много е важно да усещаме българското огнище в сърцата си, независимо къде се намираме“, заяви Виктория. Камелия пък коментира, че за гласът на молдовката няма граници – той е в сърцата на сънародниците ни у нас и в чужбина. Явно думите й успяха да докоснат участничката и тя я избра за свой треньор в „Гласът на България“.