48 участници продължават във втория етап на „Гласът на България“ по bTV

Повече от 100 кандидати се качиха на сцената на петия сезон на най-гледаното музикално риалити „Гласът на България“ с надежда да попаднат в отборите на Поли, Графа, Камелия и Иван Лечев. В продължение на 7 седмици треньорите доказаха, че имат нюх за таланти и в момента всеки от тях разполага с по 12 участници, които усилено се подготвят за втория етап от битката помежду си - вокалните двубои. В един от четирите отбора се крие новият „глас на България“, а истинската битка предстои – следващата неделя певците ще се изправят едни срещу други по двойки, за да защитят мястото си в шоуто. Единият ще победи, а другият или ще напусне шоуто завинаги, или ще попадне в отбора на друг треньор, ако бъде откраднат. По регламент всеки треньор има право на две кражби за четирите епизода на етапа „Вокални двубои“.

Миналогодишният треньор-победител в „Гласът на България“ Иван Лечев беше първият сред колегите си, който запълни отбора, с който ще се състезава в петия сезон на шоуто. Рокаджията дълго време пазеше последното свободно място в тима си и в крайна сметка го даде на Никола Здравков, чието изпълнение на парче на Linkin Park буквално взриви сцената. Изявата му на сцената беше оценена и от един неочакван помощник-треньор, който асистираше на Графа - неговата дъщеря Никол, която явно е наследила музикалния му нюх. Подобно на баща си и Никол усети потенциала в Никола Здравков и двамата заедно натиснаха бутона „искам те“.

Вторият треньор, чийто бутон „искам те“ бе деактивиран, бе на Поли Генова, която  успя да привчлече в своя отбор още една рускиня - 35-годишната Ирина Черньошова от Санкт Петербург. Рускинята, която сподели, че обича и иска да пее български песни, спечели цялото жури с големия диапазон и красивите низини на гласа си.

Вокален педагог и студентка по музикална педагогика запълниха двете свободни места в отбора на Камелия. Христина Юречко завладя поп-фолк дивата не само с емоционалното си изпълнение на „Nobody’s Wife“, но и с прекрасната си 6-годишна дъщеря, която излезе на сцената след изпълнението на майка си. Младата надежда Мерлина Маринова от Добрич зае последното място в отбора на Камелия, след като я предпочете пред Графа с надеждата при нея да се научи на повече увереност на сцената.  

Всеки един от треньорите влезе в тазгодишните „кастинги на тъмно“ с високо вдигната летва за това какви гласове иска да има в отбора си и с амбицията именно изпълнител от неговия отбор да грабне титлата „Глас на България“ 2018. Влади Ампов се оказа и последният от треньорите, който трябваше да запълни отбора си. Той пое риска да не се обръща на всеки изпълнител, а да изчака нещо изключително.

Рискът му се оправда, защото дуетът Алекс и Деси предизвика истински фурор на финала на кастингите на тъмно. Вече без право да натиснат бутона „искам те“, Поли, Камелия и Иван Лечев станаха на крака, докато пееха на сцената. Двойка и в живота, Алекс и Деси бяха привествани в отбора на Графа, а Поли коментира, че поп звездата е супер късметлия.