14-годишният Иван Стоянов заблуди с гласа си треньорите в „Гласът на България“

Хитовото музикално риалити „Гласът на България“ продължава да изненадва зрителите със завладяващи участници и интересни лични истории, като епизодът в неделя вечер е бил гледан от рекордните за този сезон 1 500 000 зрители. Близо половината от активното население у нас  пред малкия екран  (между 18 и 49 години) са предпочели музикалното шоу на bTV пред програмата на втората по гледаемост телевизия у нас, която е била гледана от едва 18% от зрителите от същата възрастова група.

Малко след 21.10 ч. е регистриран и пикът на зрителския интерес, когато над 1 600 000  души са проследили силното изпълнение на 31-годишния Момчил Степанов, който откри пети епизод с рок кавър на хита на Фарел Уилямс „Happy“.

Актьорът, чийто глас зрители познават от редица филми и реклами, както и от участието му в „България търси талант“ и „Революция Z“, заслужено получи правото да избере своя треньор сред четиримата в журито. Той предпочете Поли Генова и така тя започна да преодолява изоставането си от миналата седмица. Заедно с Момчил при нея вече са  още два таланта - бургазлийката Надежда Стойчева и гласовитата Анна Халембакова от Москва.

Рускинята бе една от изненадите в епизода, тъй като за участие в шоуто тя бе дошла със своя съпруг, който не просто я придружаваше, а беше и нейн конкурент. Валентин и Анна Халембакови решили да не се явят като дует, а поотделно, като конкуренцията им приключи още на кастингите на тъмно, когато Анна впечатли с рок изпълнението си Камелия, Поли и Лечев, а изпълнението на съпругът й не накара нито един треньор да натисне бутона „искам те“. Валентин напусна безславно сцената, докато съпругата му продължи напред в предаването.

Изненадите за четиримата треньори в „Гласът на България“ не спират и журито в неделя вечер отново бе заблудено от гласовите данни на участник.Тийнейджърът Иван Стоянов получи шанса да се изяви два пъти на сцената, след като изпя парчето „Mercy“ първо зад завеса, грабвайки вниманието на Поли, Камелия и Графа. Впечатлени от изпълнението, те се обърнаха, очаквайки да видят пред себе си момиче, но след като завесата бе дръпната от Поли, всички останаха безмълвни.

„Това не го очаквахме. Абсолютно ме заблуди, че пее момиче“, заяви Графа, след което двамата с Поли помолиха Иван отново да им попее, за да са сигурни, че той е бил зад завесата. 14-годишният Иван Стоянов избра да продължи участието си в „Гласът на България“ с Графа, с което треньорът вече е с най-пълен отбор сред останалите треньори. При него предпочете да бъде и 15-годишната Калина Енчева, която успява да премине през тежко житейско изпитание, благодарение на любовта си към музиката.

 

Само едно ново попълнение към отбора си направи Иван Лечев – ученичката Любомира Вушева. Камелия бе запленена от джаз изпълнението на Теодора Цонева и така тя вече има 8 души, с които ще продължи към следващия етап „вокални двубои“. Сестрата на покойния журналист Митко Цонев показа, че трудните моменти се преодоляват, когато музиката ти дава сили за живот. Теодора, която по професия е певица, се яви на сцената с джаз парче, а интерпретацията й допадна на Камелия. На кастингите Теодора беше придружена от майка си Анахид Тачева и от племенницата си Деси Цонева, които през цялото време й стискаха палци.