Гласът на опита: Шаляпин - най-известният коктейл за силен глас в света

Снимка: sxc.hu

Подготвяте се усилено за предварителните прослушвания за "Гласът на България", нали? (не забравяйте да се запишете за прослушване онлайн>>>)

Екипът на предаването ще бъде в Бургас на 5 юли – Бургаски свободен университет и в Пловдив на 6 юли – Парк хотел Санкт Петербург.

За да си гарантирате, че нищо неприятно няма да ви спре да представите най-доброто, на което сте способни, пред Евгени Димитров-Маестрото и Слави Трифонов, представяме ви най-известният коктейл за здрав и силен глас, на който се доверяват професионалисти от целия свят.

Най-прочутият коктейл за хубав глас е коктейлът на Шаляпин, наречен на името на световноизвестния руски бас Фьодор Шаляпин, популярен в началото на 20 век. Самият създател на коктейла го наричал „гърмяща смес”. За да е във форма гласът му, певецът смесвал равни части коняк, лимонов сок, мед и едно яйце. След като сместа се разбърка добре, трябва да се изпие наведнъж. Ефектът е мигновен, не минава и минута и гласът е в перфектна форма. Много оперни певци и днес пият редовно коктейла на Шаляпин.