За модата на блясъка

Бляскав финал в модното студио на Fashion Days! Стилистът Жени Ковачева насочва вниманието ни към кристалите, мънистата и пайетите, които са изключително популярни както по модните подиуми, така и сред модните блогъри. Видяхме тази тенденция в една от визиите на Красимира по време на финалния концерт в "Гласът на България".

 

Блестящата Красимира пее "It's All Coming Back To Me Now"

 

В колекциите висша мода пролет/лято 2013 редица големи модни къщи, като Christian Dior, Chanel и Giorgio Armani, показаха много женствени модели - с бляскави платове, метални отблясъци и деликатни декорации, като завършек на външния вид. Това е, което прави моделите на големите модни къщи напълно различни от готовите за носене колекции. Те са добре познати в модния свят с уникалните си, бродирани ръчно, тъкани и изработените специално за тях дантели. Техните рокли са направени със стъклени мъниста, кристални орнаменти, пайети и метални нишки, които изпъкват лъчезарно под прожекторите, като в магически приказка.

Характерните цветове са лавандула и бяло, фуксия, екрю, черно и бебешко синьо. Роклите са с ясна структура и раменни детайли, а бюстиетата са изработени от кристали и бяла дантела. Орнаменти от цветя, разпръснати между преливащи се цветове, и сребро от глава до пети, допълват романтичната визия...

Аксесоарите са най-любимият елемент на всеки стилист, тъй като спомагат за изграждането на характер. Отчетливи колиета, метални колани с инкрустации, и перфектни токчета могат да преобразят всеки един тоалет. Стилистът на Fashion Days – Жени Ковачева, ни препоръчва да експериментираме смело, добавяйки детайли към ежедневния си гардероб - големи колиета или гривни с диаманти, кристали и скъпоценни камъни, които ще добавят блясък към всеки един тоалет.

Можете да намерите предложения за подобен стайлинг в блога на Fashion Days, а повече предложения за дрехи и аксесоари търсете на fashiondays.bg.