Как да разчупим мъжката визия за абитуриентския бал?

Абитуриентските балове са в разгара си и докато навсякъде се говори за актуалните тенденции в женското облекло и прически за това събитие, нека обърнем внимание на мъжката визия и начините, по които можете да разнообразите стандартния мъжки костюм.

Можете да разчупите официалната визия с аксесоари и цветни акценти – нещо, което видяхме в стайлинга на Васил на полуфинала в шоуто.

Тирантите и червената папионка са акцентите във визията на Васил

 

Класическите мъжки аксесоари, като папионка и тиранти, могат да освежат и разнообразят облеклото особено, ако изберете по-ярки цветове. Актуална тенденция в момента е комбинирането на различни десени в една визия – райета, карета, геометрични елементи, смели съчетания на цветове. Пробвайте, например, да съчетаете карирана риза с папионка на точки.

Стилистът на Fashion Days – Жени Ковачева, съветва абитуриентите да не бъдат твърде екстравагантни и да избягват крещящите костюми и рокли. Често наблюдаваме склонност да се прекалява с всичко – с аксесоари, с грим, с прическа, което е добре да избягвате. Заложете на стилни и елегантни дрехи, които подчертават вашия чар и излъчване и, разбира се, подхождат на възрастта и повода. Изберете интересни аксесоари, които да внасят настроение, защото най-важното за дългоочакваната вечер на бала е да се чувствате добре и да се забавлявате.

Още идеи за стайлинг можете да намерите в блога на Fashion Days, а повече предложения за дрехи и аксесоари търсете на fashiondays.bg.