Стилистът на Fashion Days за геометрията в модата

Да си поговорим за геометрия! Тази тенденция завладя дизайнерските колекции за сезон пролет/лято 2013. Видяхме я във визията на Сашка на четвъртфинала в "Гласът на България".

"Геометрична" Сашка

 

По модните подиуми през сезона видяхме геометрични щампи в най-различни стилове и форми – върху чанти, портмонета, шапки, якета, костюми и какво ли още не. Този подход откриваме при големи модни марки като Fendi, Michael Kors и Hermes, а един от най-ярките и категорични примери е колекцията пролет/лято 2013 на Louis Vuitton. Тя е изцяло изградена от квадратни принтове, за които креативният директор на бранда – Марк Джейкъбс, се вдъхновява от традиционната щампа на марката.

Райетата също са на върха на модните тенденции. Въпреки че те никога не излизат от мода, тази година ги виждаме в малко по-различна светлина под формата на широки вертикални ивици. Традиционно, дизайнерите избягват широките ивици, тъй като те се възприемат по-трудно от тесните райета, но този сезон много от модните марки пренебрегнаха това правило в своите колекции.

Изпълнителката от отбора на Преслава е облечена по една от последните тенденции в модата за пролетта

 

Друг пример за "геометричната” тенденция са подобните на калейдоскоп принтове - съчетание на ромбоиди, триъгълници, кръгове и други елементи в колаж от подредени форми. Тези принтове изглеждат страхотно върху якета, шалове, панталони и блузи.

Още идеи за стайлинг търсете в блога на Fashion Days, а конкретни предложения за продукти ще намерите на fashiondays.bg.