Стилистът на Fashion Days за стила "Бурлеска"

Стилът "Бурлеска“ е една интересна тенденция, която видяхме във визията на Красимира на четвъртия голям концерт в шоуто.

Краси пее "Lady Marmalade" по време на четвъртия голям концерт

 

В днешно време терминът "бурлеска“ се използва за обозначаване на вариететни представления в кабарета и клубове, които представят цинична комедия и женски стриптийз. Този тип изкуство е популярен до средата на 20-ти век, а през 90-те години се наблюдава възраждане на интереса към бурлеската, който се запазва до днес.

Стилистиката на тези представления е една от най-горещите тенденции в света на модата в последните години, наложена най-вече от актрисата и бурлеска танцьорка - модната икона Дита фон Тийз. Най-характерното за такъв тип визия са червените устни задължително в комбинация с бледа кожа и силно подчертани котешки очи и вежди, перфектен дълъг розов или ярко червен маникюр и безупречна прическа.

Шоуто се превърна в кабаре с изпълнението на Красимира

 

По отношение на облеклото тук няма място за срамежливост. Изберете цветове и материи, които стилно подчертават тялото. Обърнете специално внимание на дантелата и сатена и инвестирайте в луксозен комплект бельо. Детайли, като кристали, пайети и ресни, както и обувки в ярки цветове с красиви панделки и най-високите токчета, носят непосредствена увереност и добавят още сексапил. А това, което ще направи визията тотално неустоима, са аксесоарите. Те могат да бъдат доста екстравагантни и често са в смели, ярки цветове – от аксесоари за коса до винтидж чанти. Мрежестите чорапи, копринените ръкавици и жартиерите са елементите, които добавят последния щрих към горещата бурлеска визия. Пробвайте, определено си заслужава =)

Ако визията на изпълнителите ви е харесала и искате да откраднете идеи за вашия гардероб, можете да намерите стайлинг предложения в блога на Fashion Days, а повече дрехи и аксесоари търсете на fashiondays.bg.