Стилистът на Fashion Days за модата на цветята

И тази година флоралните мотиви доминират в модата през пролетта. Всяка година те са хит за сезона, както и за лятото, но през 2013-а настъпи истинска цветна еуфория.

Николета Станойкова на сцената на петия концерт в шоуто с рокля на цветя

Контрастни принтове на цветя, геометрични ивици, райски птици, палми и множество декорации са допълнени от кръгли слънчеви очила с прозрачна рамка. Флоралните мотиви този сезон са както в меки пастелни тонове, така и в ярки нюанси. Цветни щампи в светли, приглушени или драматични цветове виждаме в колекциите на големите дизайнери – фото-реалистични, анимационно весели или с ретро звучене.

Много актуални са елегантни флорални панталони, съчетани с по-строга делова линия, както и дрехите и аксесоарите с рисувани цветя в японски стил.

Интересна е и комбинацията между цветни принтове и графични десени, която е по-различна от общоприетите и създава усещане за гръндж визия. Косата в този случай трябва да е небрежна и свободно падаща, а обувките оново са с цветни щампи и ярки цветове. Такова съчетание определено привлича внимание.

Николета изпъква сред балета с пъстрата си рокля

И накрая, не забравяйте, че за модата няма възраст и можете да пречупите предложенията през вашия поглед, като експериментирате с новите тенденции. Все пак, най-важното е да се съобразите със собствения си стил и начин на живот и, разбира се, да се чувствате удобно! Във всички случаи с тази цветна и шарена тенденция ще вкарате свежо настроение в гардероба си и няма да останете незабелязани.

Още идеи за стайлинг търсете в блога на Fashion Days, а конкретни предложения за продукти ще намерите на fashiondays.bg.