Стилистът на Fashion Days коментира стила на участниците в първия концерт на живо

В първия от концертите на живо, освен на страхотни изпълнения, станахме свидетели и на забележителен стил.

Николета Станойкова като модерен Майкъл Джексън

 

Визията на Николета Станойкова, например, беше съобразена с изпълнението й на песента на Майкъл Джексън - "Give In To Me". Целта е да се направи съвременен прочит на визията на Kраля на попа, като са включени част от ключовите елементи от стила му в съвременна интерпретация - яке с капси, шапка, една ръкавица.

Лошото момче Тодор Георгиев

 

Тодор Георгиев изпя парчето "Speed" на Billy Idol. Неговата визия пък отразява нео-пънк стилистика, при това с акцент върху дрехите, а не върху косата, както може да се очаква - високи кубинки, тениска с череп и характерните червени акценти.

Като кадър от филма "Flashdance" - Боряна Бонева и момчетата от балета

 

Боряна Бонева изпя "He's a Dream" от филма Flashdance. Интересното в нейния случай е, че противно на очакванията за типичната осемдесетарска визия, тук целта е по-скоро да се създаде асоциация с видеоклипа към парчето, в който дамата е облечена в мъжки костюм. Затова сме използвали елементи, характерни за мъжкия гардероб от тази епоха, а балетът подчертава връзката със сцената от самия филм.

Цветен и летен Пламен Борисов за песента "Като слънце в огледало"

 

Визията на Пламен Борисов пък отразява настроението от песента на Васко Найденов – "Като слънце в огледало". Акцентът пада върху цветовете - небесносиньо сако и лимоненожълти кецове. Целта е да се създаде много лятно и свежо настроение в тон с парчето - Васко Найденов в клипа си подскача по плажа.

Ако визията на изпълнителите ви е харесала и искате да откраднете идеи за вашия гардероб, можете да намерите предложения за подобен стайлинг в блога на Fashion Days, а много дрехи и аксесоари, като тези на участниците, търсете на fashiondays.bg.