Рафаел: В моите песни има голяма доза истинност

"В моите песни, смея да твърдя, има голяма доза истинност и наистина разказ, т.е в самия текст присъства една история, един разказ, където хората могат да станат свидетели на част от моя живот или някаква случка или история", казва Рафаел.

Помага ли ти това да излееш чувствата си в песен?
Абсолютно! Смятам,че това е смисълът на изкуството – да се самоизразиш, да дадеш изказ на това, което е в емоцията ти, в главата ти, в спомените ти, в сънищата. И по този начин може би се освобождаваш от нещо, което те дърпа назад или пък даваш тласък на нещо ново и продължаваш да търсиш себе си, нови истини.

"Аз имам много любими моменти от участието в "Гласът на България". Може би самият първи ден – участието на слепите "аудишъни", където треньорите се обърнаха, пожелаха да бъда в техния отбор. След това, разбира се, моментът, в който станах част от отбора на Графа  - това беше сбъдната мечта за мен. И самият финал. Моментите бяха много, аз видях моята майка в "Гласът на България" – тя живя вкъщи. Емоцията просто беше много силна, много истинска.

Ще гледаш ли новия сезон?
Абсолютно да! Ще гледам и може би дори ще имам фаворити, може би вече имам, така че не се знае.

Увеличили се интересът на момичетата към теб?
Да, смея да кажа, че интересът се е увеличил двукратно към мен. Но аз вярвам, че когато всичко е истинско, не може да се скрият някои неща, така е наистина. Но това не ми влияе толкова силно, не смятам, че това по някакъв начин ще подсили егото ми, ще стана самонадеян. Аз продължавам да бъда себе си и оценявам това, че явно виждат някакво развитие в мен и привлекателност, каквото и да е то – хубава е емоцията.

Вижте новата му песен във видеото.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg