Ния Петрова: Разбира се, че мечтаех да спечеля шоуто

Ния Петрова:
Снощи не съм спала. Емоциите са големи. Разбира се, че мечтаех да спечеля шоуто, но на заден план, само в мечтите си.

Идеята ми беше да стигна до втората част на финалния концерт, защото много исках да изпея последната песен. На полуфинала ми беше много по-притеснено. Снощи, когато разбрах, че минавам към финалната част, сякаш се успокоих.

Родителите и приятелите ми бяха в залата. Беше приятно да ги виждам от сцената.

Тази година завършвам следването си. Малко съм намалила темпото на работа, за да имам време за музиката.

Иван Лечев е много спокоен и търпелив. Знае в кой момент какво точно да каже.

Много приятелства направихме в шоуто и това е едно от най-хубавите неща.

Иван Лечев:
Аз й бях казал по едно време, че може да спечели. Тогава Ния, която е интелигентно момиче, ме погледна тъпо и сякаш си каза „Я па тоя!“.

За „Гласът на България“ искам да кажа, че почти не ми се е случвало да видя на едно място толкова много позитивни, готини хора, обединени от обща идея. Направо не е истина – толкова позитивизъм, толкова хубава енергия! Получи се нещо много красиво.

Мога да призная, че Виктория ми бе другият фаворит. Те двете имат страхотен потенциал като артисти. Ния е едни гърди напред като самообладание и самоувереност. На Вики малко й изигра лоша шега това, че все още не се чувства добре да пее на български. В такава ситуация не бих й избрал две български песни за финал.

Големият победител в това шоу е хубавата музика. За мен финалът снощи бе на световно ниво.

Сега Ния трябва да избере дали да бъде глава на котка или опашка на лъв. Да влезеш в англоезичния свят, където конкуренцията е голяма, но може да станеш световно величие. Или да останеш герой в България, което, както виждате, на мен не ми пречи. Трудно е да стоиш на два стола едновременно. Човек трябва внимателно да избере посока на кариерата си.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg