Михаела Филева засне новия си клип на остров Лимнос

Михаела Филева сякаш е във вихъра си. Най-усмихнатото момиче на българската музикална сцена изживява най-успешната си година досега. Не спира с новите песни, вторият й албум е факт, първият й самостоятелен концерт в зала 1 на НДК бе разпродаден светкавично, а сега е и на първото си самостоятелно турне в цялата страна.

И, докато скача от участие на участие, дори успява да заснеме видеоклип на една от най-новите си песни "Изгубени в рая". Екипът отива специално на остров Лимнос в търсене на една по-специална пещера. Пещерата на Калипсо.

"Историята във видеото, ако мога така да нарека сюжетната линия, е нещо като претворяване на мита за Клипсо. Тя омагьосва с любов и 7 години младежът не може да си тръгне от нейната любов. Идеята е, че усещането за Рая е там, където е най-близкият ти човек. И, понеже на остров Ломнос има една пещера, за която казват, че това е пещерата на Калипсо, ние казахме: отиваме на остров Лимнос.

Той е горе-долу с квадратурата на София, има супер разнообразна и красива природа. Има дюни от сахарска пустиня, тези пясъци са стигнали до там, изследвания показват, че наистина са от Сахара, едно много красиво солно езеро, което в този сезон, когато водата се изпари изглежда като безкраен хоризонт от малки кристали. Сцената с красивия лилав шал, красив остров, вода отвсякъде, много приятна природа и, разбира се, митът ни заведе там."

Много успешна е за теб изминалата година, изкарваш песен след песен, албум, самостоятелен концерт в зала 1 на НДК и сега турне...

Аз съм толкова щастлива, че ми е трудно да опиша, защото това е сбъдване на една обща, голяма, колективна мечта на мен и на целия екип, с който работим повече от 8 години, за да може нещо такова да бъде факт.

Обикаляме си по градовете, срещаме се с хората, които харесват музиката ми. Представяме им нещо различно, защото в общи линии пътуваме с шоуто, което направихме в зала 1 на НДК април месец. То е с много танци, с красива мултимедия и много човешки труд и любов стои зад това турне. И сега минаваме, за да бъдем по-близо до всеки, който иска да е част от него.

Следващите дати от самостоятелното турне на Михаела Филева са 17 октомври (Благоевград), 23 октомври (Велико Търново) и 24 октомври (Варна).