Кирил Хаджиев-Тино: Много съм благодарен, че мога да подкрепя кампанията "Да изчистим България заедно"

За пръв път най-мащабната доброволческа инициатива у нас - кампанията "Да изчистим България заедно", ще предостави възможността на феновете на онлайн общуването да се сдобият с 12 свежи и интересни Viber стикери, в които основен акцент е познатият на малки и големи маскот - Зеленко. 

Озвучените и анимирани илюстрации ще бъдат достъпни от 5 август, като с изтеглянето им, потребителите на Viber автоматично ще се абонират и за чатбота на кампанията. В него Зеленко ще бъде пръв помощник на тези, които желаят да получат повече информация за кампанията и ще помогне на тези, които искат да разберат как могат да се включат в голямото чистене на 14 септември.

За "Тази сутрин" старши директор "Бизнес развитие" на Viber за Източна Европа - Атанас Райков обясни, че всеки един от стикерите има своя анимация. Замисълът им, както и посланието на тазгодишното издание – "Да изчистим България заедно", целят да ангажират и стимулират обществото да бъде по-отговорно към околната среда.  

Кирил Хаджиев – Тино от последния сезон на "Гласът на България", който е сред посланиците на кампанията, се надява хората да изградят всекидневни навици, като намаляването на употребата на еднократни пластмасови и найлонови продукти. Той сподели, че в момента подготвя първи сингъл. Предстои заснемане на видеото.

"Много съм благодарен, че мога да подкрепя кампанията "Да изчистим България заедно". Тази възможност идва точно навреме, защото последните месеци все повече се замислям над малките неща от ежедневието, на които доскоро не съм обръщал внимание", сподели Тино.

Освен да запознае потребителите на Viber с целите на кампанията, в чатбота ще се проведе и образователна куиз-игра, която ще бъде разпределена в 3 кръга, всеки от които ще продължи по 10 дни.