Какви изненади да очакваме от петия сезон на "Гласът на България"?

От 18 февруари от 20 часа по bTV разбиваме представите с петия сезон на "Гласът на България".

Яна Чакалска и Симона Загорова гостуват в "Тази сутрин".

Припомням си емоцията от "Гласът на България" от момента, в който започнаха кастингите на новия сезон. Тази година ще подгрявам и записите, и концертите на живо. Първите ми допири с професионалната сцена са от началото на 90-те, когато започнах като солистка на детска вокално-театрална формация. С тях имах много концерти, но се развивах паралелно и индивидуално", спомня си Яна Чакалска.

"Имам най-хубавите спомени от "Гласът на България". Това беше нещо, което никога няма да забравя и което изключително много ми липсва като преживявания", казва Симона Загорова. "Такива формати помагат на хората, които искат да се развиват, да излязат от клишета, сенки на когото и да е", допълва тя.

"Когато не можеш да промениш нещо, можеш да промениш начина, по който го приемаш. Ако се приемеш за победител, независимо че не си победил, това отношение към живота ще ти донесе победи впоследствие, както се случва със Симона и с мен", смята Яна.

"Нормално е всеки един от нас да иска да стигне възможно най-далече в този формат. Това по никакъв начин не ме обезверява, че не съм стигнала до финал. Напротив! Стигнала съм дотам, докъдето трябва. Оттам нататък всичко е в наши ръце", допълва Симона.

"Съветвам участниците в петия сезон да не се притесняват, защото имаш този момент тук и сега! И ако го загубиш в притеснение, това по-скоро може да ти изиграе лоша шега", казва Яна.

"Да бъдат себе си, да оценяват това, което им се случва в момента, защото то много бързо минава. Трябва да вземеш с пълни шепи цялата тази емоция, която можеш да изпиташ и да се бориш докрай", е съветът на Симона към участниците в новия сезон на "Гласът на България".