16 певци ще вземат участие в първия концерт на живо в "Гласът на България"

Броени дни остават до финала на "Гласът на България". Общо 16 певци ще вземат участие в първия концерт на живо в неделя вечер. По традиция и тази година финалистите зарадваха публиката с първия си общ сингъл - класиката на John Farnham "You're the Voice" в специален аранжимент.

16 талантливи певци пребориха тежката конкуренция в пети сезон на „Гласът на България“ и се класираха за финалните фази. Този вариант на песента талантите изпяха в студиото на радио N-JOY. В рамките на специалната рубрика на радио N-JOY "Пей сърце" – "Гледай ни по радиото" - финалистите показаха таланта си извън сцената на предаването и бяха предизвикани да изпеят любимото си парче в 12 секунди.

Предстоят най-емоционалните моменти в шоуто, а ето какво споделиха част от участниците за участието си до момента.

Виктория Динкова: За мен беше прага на моите страхове и преминаването на тях и съм много щастлива, че имах възможността да взема участие…

Мария Пашалийска: Участието ми до момента в “Гласът на България“ е едно огромно приключение и е абсолютно ново за мен, така че през цялото време се случват интересни неща и не мога да приема какво се случва наистина.

Никола Здравков: Аз съм изключително доволен от себе си, защото успях да надградя всеки един от етапите, точно това, което очаквах от себе си. В началото бях малко притеснен. В момента си отстоявам позицията на сцената и мисля, че така ще продължи и напред.

Оливия Николова: Откакто се включих в „Гласът на България“, всичко се преобърна в живота ми. Постоянно получавам коментари от хора, съобщения във фейсбук, в инстаграм и супер много любов от всички. Просто е много интересно да видиш какво хората мислят и как те възприемат.

Рафаел Пашамов: Форматът успя да промени изцяло живота ми. Всичко, което се случва в "Гласът на България", е много вълшебно и сбъдващо мечти за мен.

Състезанието ще стане още по-оспорвано и интерсено, защото с четвъртфиналите започва и гласуването на публиката. Вече не треньорите, а зрителите ще определят кой ще продължи напред към титлата и голямата награда и кой ще напусне сцената на "Гласът на България" завинаги. Големият финал, който ще определи новия "глас на България", е на 3 юни от 20.00 часа по bTV.