Мария Илиева

Мария Илиева е сред най-успешните изпълнители на съвременната българска популярна сцена. Певица, автор и продуцент, от над 20 години тя е сред най-изявените артисти, отличаващи се със забележителен талант, ярък глас, автентичен стил и въздействаща личност, което ѝ печели безапелационната адмирация на публиката и медиите и ѝ носи най-висока оценка от музиканти от всички поколения.

С над 30 №1 сингъла и над 30 награди за музика и стил, Мария Илиева се превръща в мерило за качество, което надгражда рамките на българската поп сцена.

Соловата кариера на Мария Илиева започва през 2001 г. с хит-сингъла „Лунен сън”, който директно я изстрелва на върха на всички музикални класации в страната. Следва безапелационния хит „Нищо”, а през годините до днес се раждат два студийни албума, един макси-сингъл, един Best Of албум и десетки хитове, чието разнообразие и безкомпромисно качество спечелили сърцата както на най-масовата публика, така и на изтънчените любители на висококачествения звук и продукция. Сред тях са „Играя стилно”, „Сама”, „Нека вали”, „Всичко”, “I Like”, „Остани тази нощ”, Alright (с Любо Киров и Те), „Крадена любов” и „Чуваш ли ме” (с Графа), „Видимо доволни” (с Криско) и др. Най-новият сингъл на Мария Илиева носи името „Любов” и е първият изцяло авторски проект на певицата.

Мария е пяла редом до музиканти като Glenn Hughes (Deep Purple), Simply Red, Scorpions, Lou Bega, Zucchero, Gypsy Kings, James Arthur, и е откривала концертите на артисти като George Michael, Simple Minds, Danni Minogue, Garaj Mahal.

Мария Илиева има множество концерти и концертни турнета в България, Австрия, Германия, Белгия, Сърбия, Македония, Франция, Португалия, Полша, Великобритания, САЩ и Канада. Тя е сред малкото артисти, качвали се на сцената на легендарната зала „Олимпия” в Париж, както и в MEO Arena в Лисабон, Португалия.

„Знам какво търся и нямам търпение да го открия“, са думите, с които тя влиза като треньор в десетия сезон на „Гласът на България“

Свързани статии