Pavell & Venci Venc' са водещите на „Гласът на България 5“

„Водещите на „Гласът на България 5“са хип-хоп звездите Pavell & Venci Venc’ “, съобщи на последния от предварителните кастинги за шоуто в София Ангелина Белчева,  мениджър „Локални продукции” в bTV и продуцент на четвърти и пети сезон на най-гледаното музикално риалити у нас. Pavell & Venci Venc’ вече имат опит от четвъртия сезон на предаването, където спечелиха симпатиите на зрителите и участниците с непринуденото си поведение. В пети сезон успешното дуо отново е част от екипа в същата роля.

„В кастинг системата на „Гласът на България 5“ се записаха над 2 000 души, а на предварителните прослушвания се явиха над 3 000“, коментира още Ангелина Белчева.

„Гласът на България“ е най-хубавото нещо, което ми се е случвало до този момент“, заяви един от финалистите от миналия сезон Симона Загорова, която се появи на закриващия кастинг в София, за да се запознае с кандидатите. Тя добави, че след края на шоуто участниците в него имат много повече хъс и амбиция да се развиват и да творят. В момента тя се подготвя за свой самостоятелен албум.


София, Пловдив, Велико Търново, Варна и Бургас бяха под обсада от многобройни таланти и любопитни личности. Общо в петте града се явиха над 3 000 кандидати за участие в петия сезон на „Гласът на България“, които бяха от над 10 държави по света, сред които Русия, Франция, Полша, Англия, Италия, Молдова, Чехия, Китай, Гърция и други. 

В Пловдив интерес предизвикаха рапър, бесарабска българка, актриса, както и момче, което много години се е занимавало с художествена гимнастика. Във Велико Търново музикалното жури бе впечатлено от момиче, чиято майка е еквадорка. Поетеса и управител на завод за заключващи устройства истински успяха да развеселят музикалните специалисти.

Интересът беше голям и във Варна. В морската столица сред претендентите за музикална слава бяха медиатор, адвокат, футболист и журналист. Изненадата обаче се оказа Бургас, където на прослушванията се явиха в пъти повече вокални надежди от предварително записаните. 

Петият сезон на продуцираното от bTV Media Group шоу „Гласът на България” се завръща в ефира на телевизията през пролетта на 2018 г. с нови правила в регламента и обещава да бъде още по-напрегнат и вълнуващ.

Pavell & Venci Venc’ са  най-успешното хип-хоп дуо на българската музикална сцена и са част от лейбъла „Вирджиния Рекърдс“. През последните няколко години записват в биографията си наградите БГ Дуо/Трио за 2015 и 2016 г. (ГМН на БГ Радио), „БГ Текст“ (Pavell за „Не ти ли стига“ на Михаела Маринова) и „БГ Песен“ (за „Вдигам Level” ft. Кристиан Костов) за 2016 г., милиони гледания в платформите за аудио и видео стрийминг, участия в няколко последователни национални турнета, ролята на водещи на популярния музикален формат „Гласът на България“ и поредица от сингли, оглавяващи еърплей класацията за българска музика.

През 2016 г. излиза и дебютният им албум “SETAABRAT”, достигнал златни продажби само за шест месеца след премиерата си. Сред хитовете в албума са едноименния “SeTaaBrat”, „Вдигам Level” ft. Кристиан Костов, „Единствената“, “MUTE”, „Момичето от квартала“. Колаборацията с Криско в „Герои“ излиза скоро след тази с Михаела Маринова в проекта „Листата падат“, който само за седмица след представянето си се нареди сред най-излъчваните български песни в ефир. Pavell & Venci Venc’ стоят зад музиката, текстовете и аранжиментите на хитовете и на много други артисти, сред които DARA, Михаела Маринова, Невена Пейкова, Пламен и Иво, Жана Бергендорф и др.