Ива, Надежда, Атанас и Тино ще се борят за титлата "глас на България" и наградата от 50 000 лв.

Зрителите на „Гласът на България“ избраха четиримата финалисти в шестия сезон на най-гледаното музикално шоу в неделя вечер по bTV. Вотът на феновете определи за титлата глас на България и наградата от 50 000 лева на последния концерт на живо на 9 юни да се борят Надежда Александрова от отбора на Михаела Филева, Тино Хаджиев от отбора на Камелия, Ива Георгиева от отбора на Иван Лечев и Атанас Кателиев от отбора на Графа. Полуфиналистите премериха сили в осем солови изпълнения и четири дуета, като показаха изключителен вокален талант и сценично поведение.

Емоционалната раздяла на участниците с треньори и публика не сложи край на музикално приключение в „Гласът на България“. Един от 12-те четвъртфиналисти в шоуто ще получи уникална възможност - световноизвестната група Clean Bandit ще даде шанс на един от талантите да запише специална версия на техен хит.

А освен това за първи път в историята на „Гласът на България“ зрителите ще влязат в ролята на треньори и ще изберат кои ще са двете песни, които певците ще изпеят кулминацията на големия финал на 9 юни. До 22 часа на 3 юни, феновете ще могат да гласуват коя песен да изпълни техният фаворит на сайта glasat.btv.bg.

Концертът в неделя вечер бе открит ударно от Мария Величкова, бялото момиче с черен глас в отбора на Камелия, чийто талант не остави равнодушна публиката и по време на общото й изпълнение с Тино Хаджиев. Двамата показаха взаимна симпатия и присъствие на световно ниво в дует на класиката „These boots are made for walking“ на Nancy Sinatra, но зрителите предпочетоха да чуят още веднъж оригиналния тембър на Тино. Заедно с Мария, на крачка от финала, със своя треньор се сбогува и рок звездата на българската ъндърграунд сцена Николай Воденичаров – Никеца. Дуетът му със соул дивата с кариера в Дубай Ива Георгиева на песента „Crazy” вдигна на крака публика и треньори, а неизбежната раздяла с един от тях разплака ветерана в журито Иван Лечев. Най-младата участничка в шоуто – 16-годишната Надежда Александрова оправда високата оценка на треньора си, като спечели повече зрителска подкрепа, след общо изпълнение на „Rewrite the stars” с прекия си конкурент за финала Христиан Ненов.

Галина Красимирова, чието самочувствие на изпълнител разцъфна в отбора на Графа, напусна сцената с достойнство, след като за последен път разгърна вокалната си мощ в общо изпълнение на „Broken strings“, с предпочетения от зрителите финалист в отбора на Влади Ампов - Атанас Кателиев.

Кой ще бъде следващият „глас на България“ и кой ще е избраникът от отборите на Камелия, Графа, Лечев и Михаела, на който ще се спрат носителите на „Грами“ с над 44 милиона продадени албуми - ще стане ясно на големия финал на шоуто на 9 юни в 20 часа по bTV.