Денят настъпи!

След почти четири месеца, изпълнени с много емоции, вълнение и незабравими мигове, до финала на най-обичаното музикално шоу остават броени часове. Точно в 20:00 часа тази вечер по bTV ще започне последната вокална битка, в която четирима изпълнители ще се сражават само и единствено с таланта си, а зрителите ще определят кой от тях е най-достоен да победи и да стане "Гласът на България".

Тодор Георгиев от отбора на Преслава , Васил Чергов от отбора на Вики Терзийска, Ивайло Донков от отбора на Миро и Красимира Иванова от отбора на Данчо Караджов са изпълнителите, които стигнаха до финала този сезон. Те преминаха успешно през кастинга на тъмно, оцеляха във вокалните двубои и показаха, че могат да се откроят и да стоят достойно на голямата сцена по време на концертите на живо.

Финалът на втория сезон на "Гласът на България" ще премине през два етапа. В първия етап четиримата финалисти ще изпеят по две песни. Едната ще е по техен избор, песента която според тях ги представя най-добре. След това за първи път зрителите ще могат да се насладят на дуетите между състезателите и техните треньори: дуетите на Миро и Ивайло, Вики и Васил, Преслава и Тодор и на Йордан Караджов и Красимира.

В края на първия етап, след като финалистите изпеят и двете си песни, линиите за гласуване ще бъдат затворени, резултатите обобщени и двамата финалисти с най-нисък зрителски вот, ще напуснат състезанието.

В началото на втория етап на финала, резултатите ще бъдат нулирани, линиите за гласуване отворени и двамата оцелели финалисти ще се изправят един срещу друг в решителна, вокална битка за мечтаната титла и за специалната награда, осигурена от bTV – обучение в престижния Музикален колеж "Бъркли" , Бостън. В този последен етап на шоуто състезателите ще изпълнят песен, която е написана специално за тях и зрителите ще чуят за първи път.