Астропортрет на Атанас Пенев от Светлана Тилкова-Алена

Най-известният и уважаван астролог в България – Светлана Тилкова-Алена, изготви астропортрети на четиримата ни любими треньори в третия сезон на „Гласът на България”! Вече ви представихме астропортрета на Орлин Горанов. Ред е на Атанас Пенев.

Наско Пенев
Роден е в Риби

Като представител на Риби, има навика да се крие, когато е несигурен, или да се появява на гребена на вълната, когато прецени, че е добре за него. Тази е причината често да се впуска в неподходящи начинания и да се озовава сред неподходящи хора.

На моменти е прекалено чувствителен и попива всичко, което го заобикаля. Нерядко се случва прекомерната му сетивност да го тласка от едни усещания в други и от една среда в друга, защото не може да се защити. Прекалено мил и любвеобвилен той се старае да не нарани когото и да било. Би помогнал каквото и да му струва това и хората обикновено могат да разчитат на него.

Положението на Луната го зарежда с амбиция и целеустременост, които са причината да успява да се изяви максимално в живота. Не обича ограниченията, а ако види, че някой блокира пътя му се гневи и руши, без оглед на средствата и начините, преградите към целта, която си е поставил. Държи винаги да е оценен като човек, заслужаващ по право първенството. Ако не получи признанието, което очаква, помита виновните без колебание. Бездействието и леността го вбесяват.

Не винаги успява да контролира своята емоционалност.  Въпреки негативите си, е талантлив артист и творец, стига да реши да насочи усилията си само в тази посока. Да преследва целите си без да се отклонява от тях, само защото не иска да засегне нечии чувства или да провали отношенията си с някого, който може да не е добронамерен, но да се прикрива зад маската на лицемерно приятелство.

Има периоди, в които е зает със своето собствено его и не може да го надмогне, за да бъде полезен на хората, с които живее или на обществото. Когато престане да мисли единствено за личните си интереси и промени себе си, ще може да изяви скритите си заложби.

Често се опитва да налага своето мнение, без да е правилно. Независимо от всичките му положителни качества и дарби, в негова полза е да се научи да се съгласява с околните и да култивира у себе си по-реалистична оценка за своята уникалност.

За да успява в живота е длъжен да надмогне своята неувереност, която често се появява от нищото, като развие другите силни качества, заложени му от звездите. Така ще избегне както неуспехите, така и разочарованията.

Денят му на раждане е носител на амбиция, целеустременост и желание да е винаги в първите редици, но и на инат и склонност към разпиляване в губещи времето му занимания.

Съдбовният му път изисква да е умерен, тактичен и да цени положителните качества в околните, като това изискване е в противоречие с ината и целеустремеността му, заложени в деня на раждане.

В момента е в своя трети житейски период - носител на същото изискване, заложено в неговия Сдъбовен път - да бъде тактичен, умерен и да преценява добре думите си. Ако спази това изискване, ще бъде прецизен и при подготовката на своята група участници, и при оценките, които дава на всички, изявяващи се в "Гласът на България".