Полуфиналът на "Гласът на България" в снимки

Полуфиналната битка за титлата „Глас на България“ и наградата от 50 000 лева се проведе на живо с първи голям концерт. За вота на зрителите на сцената на шоуто пяха Илин Папазян, Елена Сиракова, Свет Георгиев от отбора на Михаела Филева; Керана, Христо Василев, Кристина Дончева от отбора на Камелия; Александър Славчев, Иван Лазаров, Йоана Сашова от отбора на Графа, и Пламен Бонев, Калина Велковска, Георги Шопов от отбора на двукратния победител Иван Лечев, както и спасеният участник, отпаднал по време на Нокаутите.

Най-изявените музикални таланти, които се пребориха в сериозна конкуренция с над 100 участници по време на различните етапи от вокалната надпревара и достигнаха до концертите на живо, и този сезон бяха оценявани не от треньорите си, а от феновете на шоуто.

Освен напредъка си в музикално и сценично отношение, участниците споделиха и лични истории за живота си по време на карантината, както и какво се е променило за тях след участието им в „Гласът на България“. Професионалните музиканти сред полуфиналистите разказаха как се справят в извънредната ситуация без концерти и участия, липсва ли им контакта с публиката и успели ли са да творят музика по време на изолацията.

За първи път в историята на „Гласът на България“ полуфиналистите пяха пред празна зала, без подкрепата на публика и близки хора.