Епизод 3, Сезон 4 на "Гласът на България" в снимки (1 част)

Трети епизод на най-гледаното музикално риалити у нас представи на вниманието на близо 1 470 000 зрители, голямо разнообразие от млади певци, които не за първи път се качват на голяма сцена. С опит и увереност те успяха да впечатлят треньорите и резултатът е по двама нови таланта в отборите на Графа, Камелия и Поли и един за отбора на Иван Лечев.

Още с първото изпълнение в епизода Поли Генова успя да прибави към отбора си „един изцяло подготвен артист, който е готов да се бори”. Това е 19-годишната студентка Паулина Горанов която доскоро е живяла в Полша, тъй като е дете от смесен брак. „България е моята страна, чувствам се българка! “, смело заяви Паулина, която щурмува „Гласът на България” с парчето „Love on the brain” на Риана и обра овациите на менторите и публиката. На изпълнението й не се обърна единствено Графа, но щом я видя, призна, че е сгрешил: „Аз съм тотален профан, че не натиснах бутона! “, коментира той.

Двойник на канадската тийн звезда Джъстин Бийбър се появи на сцената на „Гласът на България“ и след много агитация от всички ментори, избра Камелия, тъй като реши, че именно тя ще го изведе на финал в шоуто. 16-годишният Иван Иванов спечели одобрението на менторите с изпълнението си на „Love Yourself“ на кумира си Бийбър. Въпреки крехката си възраст, Иван от години свири на китара и композира свои песни, а през 2011 година е представил България на Детската Евровизия, като изпълнението му там е класирано на 4-то място за най-добри мъжки вокали в конкурса.

Друг двойник - 17-годишният Ивайло Филипов смая менторите и публиката с удивителната си прилика с мега звездата Филип Киркоров. Младежът от Бургас направи фурор в музикалното шоу не само с външния си вид, но и с гласовите си данни и артистични заложби. Кандидатът за слава от 8 години живее в Москва, където заминава със семейството си, за да се подготви за блестяща музикална кариера. Двойникът на Киркоров дори е участвал в четири концерта с кумира си. Самият Филип Киркоров му пожела успех в специално видео послание: „Ако стигнеш до финал, ще се радвам да изпеем една песен заедно. Стискам ти палци и те поздравявам! Твой Филип Киркоров“, заяви руската звезда минути преди Ивайло да се качи на сцената на „Гласът на България“, където с таланта си спечели нов ментор в лицето на Графа. 

Второто попълнение в отбора на Графа за вечерта бе 24-годишната Мария Велкова, чийто тембър мигновено развълнува изпълнителя и той й обеща, да й помогне да бъде по-уверена в себе си на сцената. От нейното представяне стана ясно, че една от причините да се запише за участие в шоуто е свързана с трагичната загуба на нейния любим, с когото са свирили в една група. За кастингите на тъмно Мария получи покана лично от Свилен от група „Остава“.

R’n’B дивата Mia D взриви сцената на „Гласът на България“ с изпълнението си на народната песен „Калиманко Денко“. Младата и провокативна певица изненада всички в шоуто и пред малкия екран с фантастичното си изпълнение на известната и сложна фолклорна песен. Преди по-малко от година Мария Георгиева е продуцирала сама дебютния си сингъл „BBboy”, но на сцената на шоуто тя изгря в съвсем различна светлина. Графа и Иван Лечев не спестиха комплиментите си към Мia D, въпреки че не я пожелаха в отбора си. Мария впечатли силно Поли Генова, която коментира: „Накара ме да настръхна от първия тон, който изпя, което много рядко се случва“ и с оценката си спечели Мария в отбора си.