Зад кулисите на един вокален двубой!

Никак не е лесно да се изправиш във вокална битка. Целта е една - победата. Но ако трябва да се бориш срещу приятел? Емоционаланта пътека, която изминават нашите таланти е наистина сериозна. Взимаме за пример битката между Явор и Паулина.

 

Първата стъпка е да научиш кой е противникът ти. Паулина и Явор останаха изключително изненадани. Защото в една вокална битка са възможни всякакви конфигурации - мъж срещу мъж, жена срещу жена, мъж срещу жена, дует срещу един участник. И така те бяха изправени пред предизвикателството не само да покажат кой е по-добър, а и да създадат един успешен дует!

Втората стъпка е и двамата да разберете песента, която ще изпълните. Много е трудно да бъде избрана песен, която да дава абсолютно еднакви възможности и на двамата. Често един участник е с начално предимство - възможно е да познава песента по-добре, да му пасва повече. Но не е разумно да се разчита на това предимство. Защото това е "Гласът на България" и всеки от 48-те преминали кастингите на тъмно има хъс за победа и желание за развитие. Често участникът, който е по-ущетен, излиза победител защото полага много повече усилие!

И така, след като Явор и Паулина знаят песента си, трябва да я научат. Следват безкрайни репетиции, изглаждане на текст, вокали, хореография на сцената. За това се грижат нашите вокални педагожки Криста и Теа, групата начело с Борислав Бояджиев - Борче, хореографът Милен Данков и разбира се треньорът. Победителят може да бъде един. Но надеждата за загубилия остава - да бъде откраднат от другите треньори!

На вас зрителите остава да видите резултатите и да се насладите на плодовете на тежкия труд на участниците! Не пропускайте да се усмихвате и да гледате с удоволствие това, което се случва на нашата сцена. Защото това е "Гласът на България"!