Втори етап - вокални двубои!

Ето че кастингите на тъмно приключиха!

Много кандидати останаха разочаровани и не успяха да убедят треньорите ни, че са достойни да се борят за победата в "Гласът на България".. Но все пак 48 от тях заеха местата в отборите.

Радостта им обаче ще бъде кратка и едва ли ще могат да разчитат на спокойствие. 

Във втори етап на шоуто треньорите ни Графа, Поли Генова, Камелия и Иван Лечев ще трябва да определят участниците в общо 24 вокални двубои - по 6 във всеки отбор.

Правилата са лесни - участниците пеят един срещу друг една и съща песен. Двубоят може да е между две момичета, две момчета, момче и момиче, дует срещу един участник. Напред продължава този, който пее най-добре според треньора.

Лека уловка в правилото - всеки треньор има право на две кражби. Как става това?

Да речем, че Поли Генова определя победител от двубой в нейния отбор. Иван Лечев, Камелия и Графа имат 10 секунди да натиснат бутоните пред тях и да откраднат отпадналия участник в техния отбор. Ако повече от един треньор поиска да извърши кражба, изборът при кой да е отиде е на участника.

 В крайна сметка във всеки отбор ще останат по 8 състезатели, които ще се борят в следващия етап. Само 12 ще стигнат до концертите на живо, тоест едва 3-ма от всеки отбор!

Очаквайте невероятни изпълнения и раздаване на 110%! Защото това е "Гласът на България"!