Пламен и Георги за финала на "Гласът на България": Пари се изкарват, важното е да дадем на хората шоуто, което заслужават

Специални гости в студиото на "Шоуто на Николаос Цитиридис" бяха осемте финалисти в "Гласът на България", които тази неделя за последно ще премерят сили на сцената и един от тях ще спечели наградата от 50 000 лева и титлата Глас на България 2020.

Втори на диванчето бяха Пламен Бонев и Георги Шопов от отбора на Иван Лечев. Двамата изпълнители се познават още преди участието си в "Гласът на България". Израснали са в Кърджали, но първоначално въобще не успяват да се разпознаят.

"Беше ми познат по физиономия, но нямах идея от къде. Но като ми каза "Гоше" и като ми припомни, че в Кърджали сме свирили в бившия пионерски дом и ми стана ясно всичко", разказва Георги Шопов. "Като тийнейджър Пламен беше по-слаб от мен, с дълга коса, пееше постоянно "Нирвана" и сваляше мадами. А ние много му завиждахме", си спомня музикантът.

След това обаче пътищата им се разминават. Пламен заминава за чужбина, където работи какво ли не. Дори достига до полуфинал в "Гласът на Финландия". Освен с музика Пламен има и доста богата актьорска кариера и участва в мега продукцията "Хари Потър".

"Участвах във втората част на филма. Бях един от охраната, които стрелят по дракона, но след това Валдемор ме убива и трябваше да лежа два часа и половина в една локва кръв, която беше изкуствена и направена от кедров сироп. Всичко беше много готино и се запознах със страхотни хора. Чувствам се щастлив, че съм го изживял това нещо", споделя Пламен Бонев.

За финала в неделя кметът на Чирпан, откъдето е изпълнителят, ще направи събрание на площада с голям екран, за да гледат шоуто и да го подкрепят.

Георги Шопов пък разкри, че е написал песен, която се казва "България". Творецът е работил и с легендарния Тодор Колев.

"Той беше първият човек, който ме показа по телевизията и въобще заговори за мен. Аз работя с Нелко Коларов, наш голям пианист, диригент, музикант. И Тодор са го поканили да участва в предаването "Нощни птици" и той е казал, че ще дойде само, ако поканят и Нелко и Жоро, певецът, който пее с него, за да покаже това момче на цяла България. Ще съм му благодарен цял живот за този жест", разказва Георги Шопов.