Историята на Мишо от "Гласът на България"

Още едно предаване на bTV сбъдва мечти - "Гласът на България". Едно момче с трудна съдба и голям талант предизвика буря от емоции сред треньорите.

Мишо сам се учи да свири на китара. На 12 години тръгва и на уроци. На шега запява, но когато чува гласа му, учителката му казва - това е твоята съдба.

Мишо Мишев: "Това е нещото, което искам и ми е тук в душата, това е моят призив в живота"

И така Мишо от Сливен стига до училището за музикални и сценични изкуства "Христина Морфова" в Стара Загора, за да учи джаз и поп пеене. Бъдещето изглежда подредено, но едно писмо променя нещата.

"Получихме заявка от родителите Мишо да бъде преместен в родния си град Сливен при семейството, причините бяха от финансов характер. Решението бе дълго обмисляно през лятото и бе довело до една много голяма травма у детето. Мишо сподели с мен, че музиката е неговият живот и без музика той не би могъл да живее, да съществува", разкрива директорката Розета Величкова.

Директорката на училището на Мишо се заема да намери спонсори. Благодарение на нея той печели стипендия, за да може да продължи образованието си.

Че Мишо има необикновен глас, който буди силни емоции, разбират бързо и треньорите. Борбата им за Мишо стигна до сълзи.