Диляна Йорданова

Име: Диляна Емилова Йорданова

Откъде си? От Добрич

С какво се занимаваш? В момента съм студентка трети курс със специалност Скандинавистика в СУ "Св. Климент Охридски".

Защо реши да участваш в "Гласът на България"? Реших да участвам в "Гласът на България", защото музиката е моята страст и това за мен е огромно предизвикателство, цел, която съм си поставила, както и мечта, а участието ми в предаването може да бъде старт за бъдещата ми музикална кариера.

Какво слушаш в момента? Любимите ми изпълнители и групи в момента са Jessie J, Amelia Lily, Little Mix, Girls Aloud, Emeli Sandе, а от българските поп изпълнители и групи са Мастило, Миро, Deep Zone Project, Мария Илиева и др.

Какво слушаш винаги? Винаги слушам, на първо и най-важно място, Кристина Агилера, която е нещо като идол за мен. Освен това винаги слушам Carrie Underwood, Delta Goodrem, Adele, Alicia Keys, Celine Dion, Kelly Clarkson, а от БГ музиката винаги съм била фен на песните на Слави Трифонов и Ку-Ку-Бенд, Деси Добрева, Марияна Попова и Орлин Горанов, харесвам още песни на Лили Иванова, Нели Рангелова, Тони Димитрова, Васил Найденов...

Има ли песен, която сякаш е писана за теб и коя е тя? Мисля, че е песента Fighter на Кристина Агилера.
Какво обичаш да правиш през свободното си време? Обичам да пея и да свиря на пиано. Пианистка съм вече 15 години. Обичам също така да чета книги, не само на български език, и да уча езици, да се разхождам край морето и като цяло сред природата.

Какво би изпълнила на финала? Може би Fighter на Кристина Агилера. 

ДИЛЯНА ОТПАДНА ОТ ШОУТО СЛЕД ЧЕТВЪРТИЯ КОНЦЕРТ НА ЖИВО! ЖЕЛАЕМ Й УСПЕХ!