Яница Рагева

Име: Яница Борисова Рагева

От къде си? От град Петрич съм, но уча и живея в град Благоевград.

С какво се занимаваш? Като всеки на моята възраст, ходя на училище, разбира се, и през останалото време се занимавам предимно с музика или изучаване на музика – солфеж и пеене.

Защо реши да участваш в "Гласът на България"? Реших да участвам в "Гласът на България“, защото това за мен е едно огромно предизвикателство, което винаги съм искала да преживея. Искам да проверя уменията и волята си, да изпитам себе си до краен предел, относно творчески възможности. Другата причина за това да бъда там е и огромното ми желание да работя с професионалисти, да създам приятелства,мигове, които цял живот ще помня.

Какво/Кого слушаш в момента? (любимите в момента изпълнители, групи) Слушам всякаква музика. Младото поколение в момента, към което принадлежа и аз, харесваме много различни видове музика и изпълнители. Слушам много поп и джаз (повече джаз), харесвам хип-хоп и по-точно "американската школа". Обожавам Сиара, както и Wiz Khalifa.

Любимите ми рок банда са : Aerosmith, Kiss и Nickelback! В джаза ми допадат Дина Вашингтон и Франк Синатра. От българската поп музика страшно обичам – ФСБ, Тоника, Графа и Антибиотика, а от чуждестранния поп - Кристина Агилера, Риана, Алиша Кийс, Селин Дион и още куп други..

Какво/кого слушаш винаги? (вечните любими изпълнители, групи) Винаги е нещо различно, но се улавям как през повечето време обичам да си пускам БГ музика.

Има ли песен, която сякаш е писана за теб и коя е тя? Да, мисля, че има такава песен ! Това е "ED SHEERAN – GIVE ME LOVE" ! ("Дай ми любов"!) Тази песен ме докосва по невероятен начин, защото аз съм много емоционална и чувствителна личност, обичам баладите и прочувствените парчета, харесвам да има замисъл и добра хармония. Искам да потръпвам щом чуя дори звук, а тази песен ми въздейства точно така. Тук се пее за любов, доста сълзи, мъка и желание за борба до постигане на едничката заветна цел: обич.

Какво би изпълнил/а на финала? На финала не знам какво бих изпълнила, надявам се наистина да се докосна до чувството, когато ще трябва да обмислям точно тази песен с треньора си. Може би ще изпея песен, която да ме представи в най-добрата ми светлина, да изглеждам и да бъда себе си, да бъда спокойна, и уверена. Такова парче бих си избрала.

С какво обичаш да се занимаваш през свободното си време? Вече казах за музиката, предимно с това се занимавам в свободното си време, харесвам също и баскетбола. Обичам да излизам с приятели, обичам да бъда на места, далеч от всички и всичко, да се усамотявам и мечтая... помага ми в много неща. 

ЯНИЦА ОТПАДНА ОТ ШОУТО СЛЕД ТРЕТИЯ КОНЦЕРТ НА ЖИВО! ЖЕЛАЕМ Й УСПЕХ!