Историята на Алекс Георгиев и "Манчестър Юнайтед"

Един от участниците в шоуто „Гласът на България" – Алекс Георгиев, преоткрива пътя си от стадиона като футболист в академията на Manchester United до сцената на „Гласът на България". 

Алекс Георгиев идва чак от Манчестър, за да покаже таланта си.  Мести се там преди 7 години с цялото си семейство. 

„Баща ми е спортист и той възпита и брат ми, и мен винаги да пазим спорта в себе си, винаги да е част от нашето ежедневие, начин на живот и така всъщност в Англия не започнах с музиката, а с футбола“, споделя Алекс.

Той има огромната възможност всъщност да се явя на проби за Manchester United и така след време да се озова в академията.

Алекс играе там два сезона, успява да се срещне със своите футболни идоли.

„В академията смятаха, че е важно да гледаме ние мачовете на живо и получавахме билети. Уникални неща, бяхме в съблекалнята. Имал съм шанса да играя на "Олд Трафорд", даже да има дузпа, която да се изпълни срещу мен и аз да я спася, което беше „уау““, спомня си Алекс.

Музиката, обаче винаги е карала сърцето му да бие по-силно. Често пее на стадиона, носи и китарата си. Затова решава да остави тренировките и да се яви на конкурс. Харесват го и това му вдъхва смелост да разкрие музикалния си талант.

Алекс няма търпение да се качи на сцената на „Гласът на България“ на следващия етап и мечтае някой ден да успее да пълни стадионите с фенове на музиката си, така както любимият му отбор Manchester United го прави.