Любо Киров

Любо Киров е един от най-разпознаваемите и обичани гласове в българската музика. Музикант, текстописец, аранжор, продуцент, певец, художник, опитен ментор на млади звезди и още - Любо Киров е сред любимците на публиката и го доказва с всяка своя песен, която се превръща в хит. 21 години кариера, 8 албума, безброй сингли, награди и концерти у нас и по света – заедно с Галена и Дара той дава сериозна заявка да отмъкне треньорската корона на Мастър Лечев след безпрецедентните му три победи в „Гласът на България“ до момента.

Определян като един от най-уникалните гласове, с неповторимо присъствие на сцената, автор на много хитове в поп-музиката и десетки текстове за песни, той в създател на една от най успешните групи.

В периода 2001 - 2007 година с група „ТЕ” създава два албума – „Местоимения” и „Различен” съдържащи хитове, като : „Има ли Цветя“, „Ще те намеря“, „Искам“, „All Right“ – с Мария Илиева, „Различен“ и много други, заставали на първи позиции за седмици наред и печели престижни награди.

През пролетта на 2007 г. Любо Киров стартира соловата си кариера, а първият му самостоятелен сингъл „Отново вярвам”, печели престижния конкурс на БНР „Златна пролет”. През 2010 година излиза и първият самостоятелен албум-

„Любо 2010“, който съдържа много хитове като: „Mога“, „Говори ми на ти“, „Аз и ти“, „На края на света“, „Tonight“ с италианската певица Алесия Д’Андреа и др. Три от песните от албума се излъюват и в авторитетната класация на МТV – Europe’s World Chart Express.

Следват самостоятелните му албумите „Знам“- 2017. и "Както преди"- 2018, които получават златен и платинен статус за българска музика по продажби.

Освен търсен текстописец, Любо участва като гост-вокалист в десетки музикални проекти на свои колеги.

Вече години наред той е един от малкото изпълнители в България, който никога не изневерява на стила си и дискографията му пълна единствено от красиви и смислени песни за ценители, отличаващи се със силни послания и пленителни мелодии.

Негови песни и текстове присъстват в учебниците по музика. А през всичките тези години се радва на любовта на публиката и е носител на редица престижни награди.

Свързани статии