Вокалният педагог на „Гласът на България“ - КРИСТА издава първия си авторски албум “У дома”

На 19 октомври в столичния SOFIA LIVE CLUB, Криста ще представи първия си самостоятелен албум носещ топлото заглавие “У дома”. Певицата има много издадени сингли през кариерата си, но извървява дълъг път докато стигне до квинтесенцията на артистичната си същност, за естествен завършек в един наистина съдържателен албум. 

Освен безкомпромисна аудио продукция, текстове и аранжименти в лицето на Rachel Row и Борислав Бояджиев - Борче, в албума гостуват музиканти като Денис Попстоев, Wah Tony, Ангел Дюлгеров, Александър Обретенов, които записват колоритни сола за някои от траковете, както и Страхил Велчев - KiNK, който добавя допълнителни щрихи за уникалното му звучене.

В албумът специално място има и парче подарено на Криста от Румен Бояджиев - музика и Даниела Кузманова - текст. Криста носи разнообразие в себе си и затова в албума звучи соул, с препратка към госпела, през фънки диско груув от началото на 90-те, така и смесица от RnB с елементи на български фолклор. Началния тон бе зададен от танцувалния сингъл “Будни” през май тази година. 

Певицата е вокален педагог в „Гласът на България“ за шести пореден сезон и се грижи за подготовката на участниците във формата. Работата й в музикалното шоу й носи голямо удовлетворение и „истинско щастие, че може да сподели с участниците опита, който е натрупала през годините“, казва самата тя. 

На 19 октомври на сцената с Криста ще бъде цял бенд и специални гости - Бобо, Елена Кокорска и много други. За всеки закупен билет/вход, гостите на шоуто ще получат копие CD от албума на певицата.