6 емоционални дуетни битки в първите вокални двубои в "Гласът на България"

Изключително емоционални сбогувания очакват треньорите в най-гледаното музикално риалити в неделя вечер. Михаела Филева, Камелия и Иван Лечев влизат във вокалните двубои на „Гласът на България“ с по 12 участници в отборите си, а Графа има общо 13 таланти. След дни на усилени репетиции, треньорите ще противопоставят по двама от избраниците си в дуетни изпълнения на сцената, след които само един от тях ще продължи напред в състезанието със своя ментор.

„Вече толкова сезони не спираме да се вълнуваме от този етап на шоуто. Каквито и професионалисти да сме, ние сме преди всичко хора, а това са трудни, съдбоносни решения“, признава Графа, който в края на вокалните битки ще трябва да се раздели с петима от своите участници.

Във вокалните двубои всеки от журито ще има право на по две кражби, с които да отмъкне артист от друг отбор. Менторите ще се възползват от тази възможност и още в първи епизод ще натиснат бутоните си няколко пъти. Част от отпадналите таланти ще получат мечтания трансфер и ще се върнат в битката за титлата „Глас на България“ и наградата от 50 000 лева.

„Двубоите са най-добрият пример за това какво представлява нашата музикална индустрия – всеки ден е битка!“, възкликва Камелия, която за първи път няма да успее да овладее емоциите си след най-трудния избор за отбора си. Трепереща и видимо разстроена тя ще се сбогува с 20-годишно момиче, предпочитайки силното сценично присъствие на друг женски вокал.

Дали някои от колегите й в журито ще реши да открадне участничката, за която страда и кой ще предложи приятелска утеха на фолк дивата? Гледайте първите вокални двубои в „Гласът на България“ на 12 април, от 20.00 часа, по bTV.

Михаела Филева и Иван Лечев подготвят по четирима участници за битка на сцената на шоуто, а Графа и Камелия ще сблъскат гласовете на по двама изпълнители с мечта за музикална кариера. Кулминацията на състезанието в неделя вечер ще надмине и най-смелите очаквания на Михаела и тя няма да успее да сдържи сълзите си на изпълнение, което ще се превърне в един от най-чувствените дуети в историята на шоуто у нас.

Зрителите ще могат да споделят емоциите от сцената на най-гледаното музикално риалити във Viber, където водещата на онлайн рубриката „Гласът зад кадър” – Алекс Петканова ще показва всичко важно от предаването, както и много ексклузивни материали зад кулисите. Феновете на шоуто вече могат да свалят напълно безплатно и новия анимиран и озвучен Viber стикер пакет, който ще им даде възможност да се забавляват и да обменят 13 още по-свежи тематични картинки. Част от тях представят емблемите на предаването - треньорите Иван Лечев, Михаела, Камелия и Графа, с техните лица и гласове, лафове от водещите Павел и Венци Венц, заедно с V-репортера Алекс Петканова. Изтеглянето на пакета е напълно безплатно и дава възможност на своя притежател да стане част от общността на „Гласът на България“.