1 223 000 зрители избраха старта на „Гласът на България“ в неделя по bTV

С феноменални изпълнения, първи блок бутон и ожесточена конкуренция между Михаела Филева, Камелия, Графа и Иван Лечев започна седмият сезон на „Гласът на България“ по bTV в неделя вечер.

По данни на ГАРБ 1 223 000 зрители (All, 4+) са гледали първия епизод на най-успешното музикално риалити у нас, което през този сезон представя „новата вълна“ от млади таланти.

В неделя вечер 35,1% от зрителите на възраст между 18 и 49 години и 36,8% от младите пред тв екраните (18-34 г.) категорично предпочетоха да проследят изключителните изпълнения и емоционалната битка между треньорите. 

Първият участник в кастингите на тъмно – 19-годишната Кристина Дончева от Бургас, изправи на крака четиримата треньори с впечатляваща рок версия на популярния попфолк хит на Азис „Хабиби“ и спечели място в отбора на попфолк певицата.

С кадифен глас, чар и вълнуваща история Александър Георгиев спечели четири обърнати стола. Младият българин, който учи в Англия, предпочете за своя дебют на голямата сцена „Гласът на България“ пред поканата да се яви в британското издание на предаването. Александър обра овациите на журито и публиката със свое авторско парче и реши да последва мечтата си за музикална кариера в отбора на Михаела, според която тембърът му напомня този на Майкъл Джексън.

Камелия и Михаела първи привлякоха талантливи попълнения в отборите си и обявиха, че след два сезона мъжко господство, короната в седмото издание на шоуто ще спечели жена. След като получи доверието на двама от участниците, поп-фолк дивата реши да се бори за трети с помощта на силно оръжие. Въпреки че надпреварата все още е в първия си етап, тя използва блок бутона, за да попречи на Графа да покани в своя тим Калина Велковска. Гласовитата 35-годишна македонка, която е била подгряваща певица на легендарните „Whitesnake“ в Скопие, обаче избра да бъде силно рок попълнение не при поп-фолк певицата, а при Иван Лечев.

Красивата 17-годишна Йоана Сашова от Кюстендил разчувства треньорите с класиката на Нина Симон „Feeling Good“, а след това и разплака Камелия с феноменална интерпретация на хита на Преслава „Не идвай“, акомпанирайки си на китара. Момичето от ромски произход спечели възторга на журито и публиката и за часове се превърна в любимка на зрителите в социалните мрежи. Изпълненията й на сцената на „Гласът на България“ са гледани над 120 хиляди пъти в официалния канал на шоуто в Youtube.

Тази година феновете на „Гласът на България“ ще могат да следят всичко случващо се в бекстейджа на шоуто, благодарение на новия V-Reporter Александра Петканова, която ще подготвя ексклузивното видео съдържание в рубриката „Гласът зад кадър“ в сайта http://glasat.btv.bg и във Facebook страницата на предаването. В първи епизод от поредицата, феновете ще разберат каква е била реакцията на Графа в бекстейджа, за това че е бил блокиран от Камелия, както и какви са първите емоции на участниците, които продължиха напред в надпреварата.