Криста и Теа - вокалните магьосници, които подготвят участниците

Дойде време да ви представим две дами, които са от ключово значение за "Гласът на България"! Много участници надскачат себе си на сцената. Много от тях се чувстват много по-комфортно от преди и усещат гласовете си по-готови от всякога. Заслугата за това имат нашите вокални педагожки - Теодора Орешенска (Теа) и Кръстина Кокорса (Криста)!

Малко повече за тях:

Теа е с богата музикална биография. Още от дете учи пиано, солфеж, модерни танци. Завършва музикално училище в Плевен, учи поп и джаз пеене в Нов Български Университет. През 2004-та заминава за Испания - там се развива изключително успешно и започва да преподава пиано, теория на музиката и вокално майсторство. Нейн ученик е испанската звезда Juan Dora. През годините работи с много артисти, записва вокали за различни изпълнители. "Гласът на България" не е първото й телевизионно шоу - още в Испания участва в предаване за млади таланти, излъчвано по тяхната TV1.

Теа е вокалистка на музикалния проект Teabo. Там работи заедно с Борислав Бояджиев и Венцислав Трифонов. Тяхната музика звучи на остров Ибиса, където правят турне и са приети изключително добре! 

От 2012-та тя е и част от екипа на Графа - беквокали и клавири.

Кръстина Кокорска, по-известна като Криста е българска поп, R&B и джаз певица. 

Още от малка свири на цигулка. Завършва музикално училище в Плевен с народно пеене. Продължава в музикалната академия "Панчо Владигеров" - там завършва поп и джаз пеене в класа на Стефка Оникян.
След завършването си Криста става първият артист, продуциран от лейбъла за нова Българска музика „Стерео Стая”.Носи редица награди от престижни фестивали. Песента й "Това, което искаш" достига чак в MTV, заемайки второ място в "World Chart Express"! Представя България на големия международен фестивал Eurosonic в Холандия.

Криста участва в множество музикални и театрални проекти. Работи с актьора Камен Донев - участва във „Възгледите на един учител за народното творчество”, „Възгледите на един учител за всеобщата просвета”, „Възгледите на един учител за сватбите”, „Оркестърчи”, „Тъжни песни”, „Песни на учителя”. Занимава се активно с войс актинг, като озвучава на български едни от най-хитовите телевизионни и кино продукции. Получава първата си роля на голям екран в последния филм на Dream Works - „Тролчета”. Гласът й може да бъде разпознат също и във филмите „Монстър Хай Бу Йорк”, „Нексо Рицари”, „София Първа”, „Смелата Ваяна”,  „Балерина”, „Ледена епоха”.


Съвсем скоро ще видите нашите педагожки Теа и Криста и на екран. А на резултати от работата им можете да се насладите в изпълненията на участниците!

Гледайте "Гласът на България" по bTV!