Стилистът на Fashion Days за завръщането на модата от 60-те

Стилистът на Fashion Days – Жени Ковачева, представя още една от актуалните модни тенденции за настоящия сезон: стилистиката на 60-те години на миналия век. Видяхме я във визията на Вася Попова на третия концерт на живо, както и във визията на Невена Димитрова в миналия концерт (15 април).

Вася Попова пее "Skyfall" на Адел

 

Основните елементи, специфични за този период, са мини дължината, късото право сако с 3/4 ръкав, капри панталоните, А-образния силует и заострените обувки тип "балерина“. Актуалните цветове варират от млечни и нежни гами до контрастни комбинации от бяло с черно или жълто. Сценичната визия е с много блясък под светлините на прожекторите, множество пайети, брокат, втален силует, ръкавици над лактите, геометрични аксесоари. Всичко това се допълва от характерната прибрана с лента коса със задължителен обем, като тя търпи някои изменения във времето - от прическата тип „пчелен кошер“ до свободно падаща коса със силно извити навън краища.

Невена Димитрова на сцената на елиминациите на 16 април

 

Отличителните детайли в грима от този период са задължителната очна линия и оптически увеличените очи, изкуствените мигли и бледите устни, които са изключително актуални и сега! Звезди като Адел и Лана Дел Рей също са избрали този имидж.

Можете да намерите предложения за подобен стайлинг в блога на Fashion Days, а повече предложения за дрехи и аксесоари търсете на fashiondays.bg.